Is Yaremchuk de sleutel voor Club Brugge om eindelijk de knock-outfase van de Champions League te bereiken?

Jupiler Pro League | Roman Yaremchuk, de duurste inkomende transfer in de geschiedenis van de Jupiler Pro League, is aangetrokken om Club Brugge nu ook echt Europees opnieuw te laten scoren. Maar zal hij in die missie ook slagen, dat blijft de vraag.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Club Brugge zit op een andere planeet in de Jupiler Pro League. Met de aankoop van de voormalige Gentse spits Roman Yaremchuk, voor de som van maar liefst 19 miljoen euro (16 miljoen aan Benfica + 3 miljoen aan bonussen), heeft Blauw en Zwart eens te meer bewezen dat geen enkele Belgische club met hen kan concurreren op financieel vlak. De Bruggelingen stapelen de jongeste jaren de kampioentitels op, kwalificeren zich voor de UEFA Champions League en hebben een neus voor lucratieve transfers. En Club Brugge is niet van plan om het daarbij te laten, integendeel!

Beter bewapend

Ook al lijkt Royal Antwerp FC dit seizoen klaar te zijn om tot het einde voor de titel te vechten en zijn Racing Genk, Union en Sporting Anderlecht geen gewillige slachtoffers, de grootste droom van Club Brugge is om Europees te overwinteren in de lucratieve Champions League. Daarvoor moet Club Brugge minstens als tweede eindigen in een groep met Atlético Madrid, FC Porto en Bayer Leverkusen.

Op papier staan deze clubs duidelijk een trapje hoger dan de mannen uit het Venetië van het Noorden en hebben ze vooral veel meer middelen, maar Carl Hoefkens en zijn ploeg kunnen putten uit de ervaring die ze in vorige seizoenen op het kampioenenbal hebben opgedaan. Met de aanwerving van Roman Yaremchuk, centrale verdediger Dedryck Boyata en verdedigende middenvelder Raphael Onyedika (9 miljoen euro) lijkt Club Brugge veel beter bewapend te zijn in vergelijking met de voorbije jaren. De Oekraïense centrumspits zal een belangrijke troef zijn in een competitie waarin het van essentieel belang is elke kans om te scoren te benutten. Is dat genoeg om Club Brugge naar een hoger niveau te tillen en dus de kwartfinales van de Champions League te bereiken? Het zou een mooi verhaal zijn...

De kalender voor speeldag 7 van de Jupiler Pro League:

Vrijdag 2 september

  • Club Brugge - Cercle Brugge (vanaf 20u15 op Eleven Pro League 1)

Zaterdag 3 september

  • Racing Genk - STVV (vanaf 15u30 op Eleven Pro League 1)
  • KV Mechelen - RFC Seraing (vanaf 17u55 op Eleven Pro League 1)
  • KAS Eupen - KV Kortrijk (vanaf 17u55 op Eleven Pro League 2)
  • Standard Luik - KV Oostende (vanaf 20u25 op Eleven Pro League 1)

Zondag 4 september

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top