One day, one goal: Marek Jankulovski zet AC Milan met knappe knal op weg naar triomf in Europese Super Cup

UEFA Champions League |

Marek Jankulovski was een Tsjechische linksback/linkerflankspeler die het grootste deel van zijn voetbalcarrière in de Italiaanse eerste klasse doorbracht. Het team waarvoor hij in de Serie A het langst de dienst uitmaakte, was AC Milan (2005-2011). Op 31 augustus 2007 gaven de Rossoneri het Spaanse Sevilla partij in de finale van de Europese Super Cup in het Stade Louis II van Monaco en daarin zou Jankulovski een hoofdrol vertolken voor de Champions League-winnaar van het seizoen voordien…

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het was evenwel de Europa League-houder die het best uit de startblokken schoot in het prinsdom. Renato bracht de Andalusiërs nog voor het verstrijken van het openingskwartier op voorsprong en die tussenstand bleef tot het rustsignaal op het bord.

Erop en erover

Maar de Milanezen kwamen scherp uit de kleedkamers en dat resulteerde nog voor het uur in de gelijkmaker van goaltjesdief Filippo Inzaghi. Enkele minuten later achtte Jankulovski zijn moment van de waarheid gekomen: hij zocht de diepte, nam een lange bal op maat prinsheerlijk op de slof en liet Andres Palop met een loepzuivere afwerking in de verste hoek volledig kansloos. De 78-voudige Tsjechische international zette Milan met zijn enige Europese clubdoelpunt op weg naar een vijfde en voorlopig laatste winst in de Europese Super Cup.

Het bleef echter spannend tot het laatste fluitsignaal. In de slotminuten zorgde spelmaker Kaka voor de verlossende 3-1 en waren de troepen van Carlo Ancelotti helemaal zegezeker. Sevilla, met bankzitter Tom De Mul, bleef op die manier met lege handen achter.

Nog vier seizoenen in Milanese loondienst

Nadien stond Jankulovski nog vier jaar lang op de loonlijst in Milaan. In het seizoen 2010-2011 zou hij slechts tot vijf optredens in competitieverband meer komen. In 2012 hing hij vervolgens zijn voetbalschoenen aan de haak in zijn thuisland bij Banik Ostrava, de club waar hij doorbrak op het hoogste niveau.

Wij bij Proximus Pickx willen alvast Marek Jankulovski bedanken voor alle mooie momenten, zoals toen in 2007 tegen Sevilla. (vanaf 1:00)

Fan van onze serie? Bekijk dan ook even hoe Sergio Agüero zichzelf in de Europese picture speelde bij Club Atlético. Independiente.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top