Charles De Ketelaere is nu al de ongekroonde koning van San Siro

Serie A | Het duurde niet lang voor Charles De Ketelaere om zijn stempel te drukken bij AC Milan, en vooral: om de harten van de Milanese tifosi te veroveren. CDK verscheen voor het eerst aan de aftrap in het shirt van de Rossoneri, en iedereen was het roerend eens: met De Ketelaere op de troon breken gouden tijden aan voor Milan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een veelbelovend debuut, zo heette het. Zlatan Ibrahimovic mag zichzelf dan als een levende legende beschouwen, bij AC Milan is het momenteel Charles De Ketelaere die de harten van de Milanese fans sneller doet slaan. De Belg, de stertransfer van de Milanese zomermercato, toonde bij zijn eerste basisplaats dat hij zich al als een vis in het water voelt in San Siro.

Iedereen in de ban van CDK

Tegen Bologna mocht CDK voor het eerst starten. Thuis, in een San Siro dat met ingehouden adem naar de flitsen van de jonge Belg snakte, maakte de voormalige Bruggeling indruk. Hij was nauwkeurig in zijn passes, solide in de duels en aanwezig in de recuperatie: de Rode Duivel speelde goed en deelde zijn eerste assist uit voor zijn nieuwe werkgever. Na de wedstrijd gaf de Gazzetta dello Sport hem een score van 7,5 op 10

De Ketelaere werd op de voorpagina van het Italiaanse dagblad met enige zin voor pathos omschreven als een tovenaar in San Siro. "CDK maakte met zijn flair en somptueuze assist een sterke indruk voor de ogen van de 70.000 fans", schreef de krant.

Vertrouwen van Pioli

Zijn coach, Stefano Pioli, was al even gulzig in zijn lof over de prestatie van de Belg. Hij gelooft dat De Ketelaere heeft wat nodig is om dé publiekslieveling te worden in San Siro. "Dat De Ketelaere een enorm talent is, staat niet meer ter discussie. Hij heeft al wat klasseflitsen laten zien. Hij is erg intelligent. Hij kan en zal alleen maar groeien. Nogmaals: hij heeft een groot potentieel. Hij heeft kwaliteit, fysiek, hij weet hoe hij het strafschopgebied moet infiltreren. Hij heeft alles om de fans te vermaken."

Het is nu aan Pioli om deze diamant verder te slijpen. Geruggensteund door de fans heeft CDK alles in zijn mars om de sterren van de hemel te schitteren.


Volg het beste uit de Serie A het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top