Victor Boniface, het nieuwe offensieve goudhaantje van Union?

Jupiler Pro League |

Met de uitgestelde wedstrijd tegen Antwerp van aanstaande woensdag in het verschiet, zal Union kunnen rekenen op één van zijn grootste troeven van het afgelopen weekend: Victor Boniface. De Nigeriaanse spits is klaar om Antwerp het vuur aan de schenen te leggen, zoals hij deed tegen Anderlecht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Hij had nog geen twee minuten nodig om de score te openen tegen Anderlecht. We hebben het over Victor Boniface, de nieuwe Union-spits die net naar Brussel is afgezakt vanuit het hoge noorden. In het noorden van Noorwegen – net binnen de poolcirkel – speelde hij sinds 2019 voor FK Bodø/Glimt. De jonge Nigeriaan, pas 21 jaar oud, toonde tegen paars-wit dat hij niet voor niets de duurste transfer ooit voor Union was. Het doelpunt was trouwens ook het verlengstuk van een mooie zegereeks in de thuisstad van Union, die hun Brusselse rivalen voor de vijfde keer op rij wisten te verschalken.

“Het is een geweldig gevoel om mijn eerste doelpunt in de derby te scoren”, zei de speler na de wedstrijd over zijn eerste doelpunt als aanvaller voor Union Sint-Gillis. Na zijn aankomst deze zomer lijkt hij alles in zich te hebben om een van de revelaties van het seizoen te worden.

Een neus voor doelpunten

Na Deniz Undav, goed voor liefst 25 doelpunten en 10 assists vorig seizoen, deze zomer te hebben afgestaan aan Brighton, moest Union Saint-Gilloise op zoek naar een spits die in staat was met hetzelfde gemak te scoren. De Brusselse scouts kozen voor de jonge Victor Boniface, die actief was bij Bodø/Glimt. In het verre noorden van Europa bewees de Nigeriaan dat hij een neus voor goals heeft.

In de eerste helft van het seizoen vond de aanvaller 6 keer het net in 15 wedstrijden. In de beker maakten zijn twee doelpunten en twee assists in evenveel wedstrijden ook het verschil voor zijn Noorse club. Maar het zijn vooral zijn prestaties in de voorrondes van de Champions League die indruk hebben gemaakt. In 4 wedstrijden schreef Boniface niet minder dan 5 doelpunten op zijn naam. Union aarzelde dan ook niet om 2 miljoen uit te geven aan de jonge spits, waardoor hij de duurste inkomende transfer in de geschiedenis van de club werd.

“Zolang het team maar wint”

Met zijn 1 meter 80 was Boniface solide in één-tegen-één situaties, maar hij toonde ook zijn kunnen op vlak van snelheid en techniek. Hij was daarmee een goede aanvulling op Vanzeir, de andere doelpuntenmaker van de dag tegen Anderlecht. “De relatie bouwt zich op en we hebben op het veld gezien dat het goed werkt tussen ons”, zei Boniface na de match.

Heeft hij geen torenhoge persoonlijke ambities, dan toont Victor Boniface wel grote ambities op collectief niveau. “Ik wil het team gewoon helpen om het kampioenschap te winnen. Daarom ben ik naar Union gekomen. Het maakt niet uit hoeveel doelpunten ik maak, zolang het team de wedstrijden maar wint.” Dat begint misschien met een overwinning op Antwerp, komende woensdag om 20.30 uur.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top