Profiteert Stroeykens van dipje bij Verschaeren en Esposito?

Sport | RSC Anderlecht kende een vreemde week. Er was de Europese kwalificatie tegen Young Boys Bern, maar ook een nederlaag tegen Union SG. Felice Mazzu moet stilaan vaststellen dat Mario Stroeykens een basisplaats verdient. Yari Verschaeren en Sebastiano Esposito moeten zich zorgen maken. Wie speelt tegen AA Gent?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Anderlecht verloor al voor de vijfde keer op rij tegen Union SG en paars-wit moet opletten dat het zijn start niet mist. Het incasseerde al twee nederlagen en donderdag komt AA Gent naar het Lotto Park. De Buffalo’s kunnen zich ook geen puntenverlies veroorloven.

Verschaeren trekt de lijn niet door 

Tegen Union SG kreeg Sebastiano Esposito nog eens zijn kans vanaf het begin en Yari Verschaeren moest hem bedienen. De Italiaanse huurling van Internazionale kwam amper in het stuk voor en hij moet zich stilaan zorgen gaan maken. Hij kwam in Europa en de Jupiler Pro League al 9 keer (461 minuten) in actie en de teller staat op 0 goals en 0 assists. Esposito begon als basisspeler aan het seizoen, verloor nadien zijn plaats aan Fabio Silva en Lior Refaelov, en tegen Union SG scoorde hij geen punten. De ex-huurling van FC Basel heeft goede voeten, maar de 20-jarige aanvaller lijkt vooral moeite te hebben met de fysieke aanpak in de Belgische competitie.

Verschaeren krijgt een vrije rol van Mazzu en kende een wervelende voorbereiding. De 21-jarige aanvallende middenvelder scoorde erop los, maar in de competitie en de Conference League draait het niet goed. Het jonge talent wist net als Esposito tot op heden 0 goals en 0 assists bij elkaar te spelen in 8 wedstrijden (652 minuten). Een spelbepalende middenvelder moet beslissender zijn en Verschaeren zal de komende weken betere statistieken bij elkaar moeten gaan spelen.

Stroeykens in de basis?

Esposito en Verschaeren voelen immers de hete adem van Mario Stroeykens in hun nek. De 17-jarige aanvaller, die ook net achter een diepe spits uit de voeten kan, laat een zeer goede indruk achter. Stroeykens lokte tegen Union SG twee strafschoppen uit, maar die werden telkens terecht teruggefloten. Bij één fase was er voorafgaand buitenspel, bij een andere fase gebeurde de fout net buiten het strafschopgebied. Het geeft wel aan dat hij heel aanwezig is en Mazzu zal ook gezien hebben dat de jonge Belg zich ook in de duels kranig weet te verweren.

Stroeykens, die zijn debuut maakte onder Vincent Kompany, speelde tot op heden 7 matchen (231 minuten), maar hij lijkt momenteel met meer vertrouwen op het veld te staan. Hij begon voorlopig twee keer in de basis, krijgt het talent tegen AA Gent weer het vertrouwen van Mazzu?

Volg de Jupiler Pro League, met donderdag om 20u30 RSC Anderlecht - KAA Gent, het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top