Milanese derby is een Belgisch onderonsje

Sport | Dit weekend staat de derby tussen AC Milan en Internazionale op het programma. Dat is een partij die in België aandachtig zal worden gevolgd, aangezien er bij AC Milan en Inter heel wat Belgen onder contract staan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Inter en AC Milan zorgden er met twee titels voor dat Milaan de afgelopen twee seizoenen de voetbalhoofdstad was van Italië. De derby van zaterdag is dan ook zeer belangrijk en het is opvallend dat deze match al zeer vroeg op het seizoen zal worden afgewerkt. Het duel zal dus nog niet beslissend zijn in de titelstrijd, maar een zege kan wel eens voor een boost zorgen bij een van de twee clubs. Dat zou geen overbodige luxe zijn, aangezien beiden voor een pittige Champions League-campagne staan.

De Belgen willen Milaan veroveren

In België kijkt men uiteraard uit naar deze match. AC Milan heeft met Divock Origi, Charles De Ketelaere, Alexis Saelemaekers en Aster Vranckx vier Belgen in de rangen, bij Inter staat Romelu Lukaku onder contract. Mogelijk gaat AC Milan met Aster Vranckx nog een vierde Belg aan zijn kern toevoegen. Lukaku was in het verleden al een aantal keren bepalend in een Milanese derby. De Ketelaere staat, net als Origi, voor zijn eerste derby. De ex-speler van Club Brugge was tegen Bologna nog goed voor een assist en de kans is groot dat CDK weer in de basis gaat beginnen tegen Inter. De tifosi van AC Milan hopen uiteraard dat de jonge Belg weer kan schitteren.

Lukaku wil ook graag de harten van zijn supporters terugwinnen. Maar de kans is klein dat dit gaat lukken, want ‘Big Rom’ liep daags na de nederlaag tegen Lazio een verrekking op en daardoor mist hij de derby. Een zware domper voor Lukaku en Inter.

Origi en Saelemaekers

Voor Origi en Saelemaekers is het misschien een kans om zich te tonen, nadat hun competitiestart tot op heden moeizaam verliep. Origi kwam transfervrij over van Liverpool, maar hij moet zich voorlopig tevreden stellen met invalbeurten. Tegen Bologna bleef hij nog 90 minuten op de bank en de aanvaller sukkelde ook al met wat kwaaltjes. Hij hoopt bij AC Milan eindelijk een vaste waarde te worden, nadat hij jarenlang een invaller was bij Liverpool.

Saelemaekers vertoeft al een tijdje bij AC Milan, maar hij is momenteel ook geen onbetwistbare titularis. De voormalige speler van RSC Anderlecht, die tegen Atalanta nog goed was voor een assist, moet zich voorlopig proberen te tonen met invalbeurten. Als beiden kans willen maken op een WK-selectie, zullen ze meer moeten gaan spelen. Kunnen ze zich tonen tegen Inter?

Het programma van speeldag 5 in de Serie A op Eleven Sports:

Zaterdag 3 september

Zondag 4 september

Volg de Serie A het hele seizoen door, met zaterdag om 18u AC Milan - Inter, op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top