Ontdekt de Italiaanse Serie A weldra Rode Duivel Michy Batshuayi?

Sport | De zomermaanden zijn synoniem met de zomermercato in de voetbalwereld, en met het WK in aantocht zou de huidige transferperiode weleens een hele drukke kunnen worden. Proximus Pickx brengt je een dagelijkse update van de laatste transfers en geruchten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Staat Standard op het punt om twee coryfeeën in de vorm van Paul-José Mpoku en Dieumerci Mbokani terug te loodsen naar België? De beide spelers, die hun contract lieten ontbinden, lieten in de pers alvast verstaan dat ze vanuit Luik zeker mogen bellen. Benieuwd of de geruchten weldra waarheid worden.

Wie zich wel versterkte in tussentijd, is Sporting Anderlecht. Moussa N’Diaye, die tot nu toe actief was bij de B-kern van FC Barcelona, komt de achterlijn van paars-wit versterken. De 20-jarige Senegalees moet in Anderlecht het vertrek van Sergio Gomez opvangen. Daarnaast zou het wel eens kunnen dat een ander transferdoelwit, met name Joshua Zirkzee, toch niet voor een terugkeer naar Anderlecht gaat tekenen. De Nederlandse spits zou volgens het Duitse Bild namelijk flirten met een overstap naar Bologna

Eindelijk goed nieuws ook vanuit de kleedkamer van Union. Doelman Anthony Moris heeft namelijk een contractverlenging getekend. De Luxemburgse goalie zal nog tot 2026 in het Dudenpark te zien zijn.

Belgiëbeul naar Lecce

Op het internationale toneel zit Michy Batshuayi nog steeds op een dood spoor bij Chelsea. De Rode Duivel past niet in de plannen van Thomas Tuchel en zoekt bijgevolg andere oorden op. Momenteel wordt Batshuayi gelinkt aan de Italiaanse eersteklasser Salernitana. Indien het tot een akkoord komt, zal Batshuayi voor de zevende keer een nieuw kampioenschap ontdekken.

De Italiaanse Serie A krijgt er alvast een smaakmaker extra bij voor komend seizoen. Lecce huurt namelijk Samuel Umtiti van FC Barcelona. De beul van de Rode Duivels op het WK 2018 was de voorbije jaren veel geblesseerd en zat bij de Catalanen op een dwaalspoor. Arkadiusz Milik staat dan weer op het punt om door Marseille het komend seizoen uitgeleend te worden aan Juventus

Ook in de Turkse competitie maken ze zich op voor een leuke transfer. Besiktas is namelijk in vergevorderde gesprekken met Dele Alli. Alli, die met Tottenham in 2019 de finale van de Champions League verloor, vertoeft momenteel bij Everton. De Britse middenvelder is echter zijn medische testen aan het afleggen in Istanboel.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top