Helpen ex-coryfeeën Mbokani en Mpoku Standard uit het slop?

Jupiler Pro League |

Standard miste zijn start van het seizoen (4 op 15) en dat zorgt voor nervositeit aan de boorden van de Maas. De redding zou wel eens kunnen komen van enkele oudgedienden: zowel Dieumerci Mbokani als Paul-José Mpoku hengelen naar een terugkeer naar Sclessin.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zo meldt althans Sudinfo, dat een interview had met Mbokani, transfervrij sinds hij deze zomer zijn contract bij Kuwait FC liet ontbinden. “Ik had kunnen blijven, maar mijn prioriteit op mijn 36ste is om terug te keren naar Europa", aldus de Congolese spits. "Ik sta open voor alle voorstellen, uit België of elders. Maar ik hoop dat er snel een oplossing wordt gevonden. Ik weet dat ze op Sclessin op zoek zijn naar meer aanvallend vermogen, dus waarom niet?”

“Standard blijft een van de clubs die mij heeft gelanceerd en mij onvergetelijke momenten heeft bezorgd. Ik ben niet alles vergeten wat ik aan Standard verschuldigd ben. Ik sluit geen enkele deur. Terugkeren naar Luik is iets dat waarschijnlijk wel past. Op mijn leeftijd is het misschien de kans om mijn carrière te beëindigen op de plek waar het voor mij allemaal begon. En dus op een manier om de cirkel rond te maken. Een terugkeer naar Standard interesseert me dus.”

Een niet mis te verstane sollicitatie van de spits die in 2021 Antwerp FC inruilde voor een lucratief avontuur in de woestijn. Mbokani heeft een rijkgevuld cv, maar zijn beste periodes kende hij telkens in de Jupiler Pro League. Tussen 2007 en 2010 brak hij helemaal door bij Standard, in drie seizoenen maakte hij 50 goals en pakte hij twee landstitels. Later speelde hij nog twee seizoenen voor Anderlecht, waar hij opnieuw twee landstitels won en ook nog eens bekroond werd met de Gouden Schoen (2012).

Voor de Rouches zou het dus een relatief veilige gok zijn om Mbokani weer aan boord te halen, ondanks zijn gevorderde leeftijd blijft hij een garantie op goals en balvastheid. En er hoeft geen transfersom voor hem betaald te worden. In zijn nadeel speelt een gebrek aan defensieve energie, reden waarom Anderlecht hem vorig jaar niet terughaalde.

Ook Mpoku solliciteert

Nog een ex-speler die openlijk hengelt naar een terugkeer naar zijn oude liefde, is Paul-José Mpoku. De nu 30-jarige middenvelder belandde deze zomer op een zijspoor bij zijn Turkse club Konyaspor, sinds de start van de competitie daar haalde hij geen enkele keer de wedstrijdselectie. Mpoku liet ondertussen zijn contract ontbinden, waardoor hij net als Mbokani transfervrij op de mercato komt.

“Ik verkies een plek waar mijn vrouw en zoon zich goed voelen”, klinkt het in La Dernière Heure. “Dat kan in de Emiraten zijn of Qatar, waar de steden en scholen internationaal zijn. Ik heb ook contact gehad met een Belgische club. Er zijn al gesprekken geweest met mijn zaakwaarnemer Stijn Francis. Standard? Iedereen weet dat mijn huis nog steeds vlakbij het stadion is. Mijn liefde voor de club is niet veranderd. Als de huidige directie denkt dat ze me nodig hebben… Mijn deur staat altijd open. Dan weten ze wat ze moeten doen.”

Mpoku is net als Mbokani een coryfee op Sclessin. Hij werd er opgeleid en kwam in totaal al acht seizoenen uit voor de A-ploeg (2011-2015 en 2017-2020). Tijdens zijn tweede passage droeg hij ook meermaals de aanvoerdersband. Het voordeel van een terugkeer van Mpoku is dat hij de competitie en de club kent, dat hij creativiteit kan toevoegen aan het nogal ongeïnspireerde voetbal van de Rouches én dat hij een publiekslieveling is. Zo creëer je als bestuur toch weer wat goodwill bij de achterban. Minpunt is de grilligheid van Polo, die sterke met slappe prestaties afwisselt en ook niet altijd een toonbeeld is van (tactische) discipline. Is dat wat dit sowieso al grillige Standard nodig heeft?

Kalender van speeldag 6 in de Jupiler Pro League:

Vrijdag 26 augustus

Zaterdag 27 augustus

Zondag 28 augustus

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top