Kompany shopt wellicht bij Charleroi, Newcastle biedt 70 miljoen euro op spits

Sport | De zomermaanden zijn synoniem met de zomermercato in de voetbalwereld, en met het WK in aantocht zou de huidige transferperiode weleens een hele drukke kunnen worden. Proximus Pickx brengt je een dagelijkse update van de laatste transfers en geruchten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

KRC Genk staat op het punt om Theo Bongonda van de hand te doen. De flankaanvaller, die in de C-kern vertoeft, trekt wellicht naar de Spaanse eersteklasser Cadiz. Zij zouden ongeveer 3,5 miljoen euro op tafel leggen.

Club Brugge wil zich de komende weken nog gaan versterken op het middenveld. De landskampioen is op zoek naar een verdedigende middenvelder en Raphael Onyedika van FC Midtjylland is een concrete piste. De 21-jarige speler zou om en bij de 5 miljoen euro kosten

Vincent Kompany blijft met Burnley in België shoppen. De Engelse tweedeklasser staat immers op het punt om Anass Zaroury weg te halen bij Sporting Charleroi. De transfer van de Belgische belofteninternational zou eerstdaags afgerond worden.

Standard is ook nog actief op de transfermarkt. Voor zijn tweede elftal staat het op het punt om Ilyes Ziani weg te halen bij Union SG. De Rouches willen ook voor het eerste elftal nog een kwaliteitsinjectie doorvoeren, want Ilias Sebaoui van Beerschot staat ook op de shortlist.

Tielemans alsnog naar Arsenal?

In het buitenland gaat Newcastle United nog zwaar uithalen op de transfermarkt. The Magpies gaan voluit voor de komst van de Zweedse spits Aleksander Isak. Hij speelt voor het Spaanse Real Sociedad en kost maar liefst 70 miljoen euro.

Vanuit Turkije kwam er het bericht dat Paul-José Mpoku weer een vrije speler is. De ex-speler van Standard heeft zijn contract bij Konyaspor in onderling overleg verbroken. Besiktas zou op zijn beurt toeslaan door de Britse middenvelder Dele Alli weg te plukken bij Everton.

Chelsea zoekt nog steeds naar een nieuwe centrumspits en Pierre-Emerick Aubameyang van FC Barcelona is nog altijd de topkandidaat. De gesprekken tussen beide clubs verlopen echter moeizaam en Chelsea denkt aan Alvaro Morata (Atlético Madrid) als tweede optie. De Spanjaard speelde in het verleden al eens voor The Blues.

Eindigen doen we met een mogelijke Belgische transfer. Arsenal is goed aan het seizoen begonnen, maar er staat wellicht nog wat te gebeuren inzake transfers. Youri Tielemans wil nog altijd naar Arsenal en Leicester City zou de transferprijs al hebben laten zakken tot 38 miljoen euro. Aan uitgaande zijde is er nog het dossier van Nicolas Pépé. OGC Nice hoopt de aanvaller op huurbasis over te nemen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top