Keert Radja Nainggolan via de grote poort terug naar AS Roma?

Sport | Zaterdag staat om 18u30 Juventus-AS Roma op het programma. José Mourinho kan niet rekenen op de zwaar geblesseerde Georginio Wijnaldum. In de Italiaanse pers doet er een opvallend gerucht de ronde omtrent een terugkeer van Radja Nainggolan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Italiaanse krant La Republicca meldde dat Radja Nainggolan zichzelf zou hebben aangeboden bij AS Roma, maar tegenover Gazet van Antwerpen ontkende de entourage van de middenvelder dat bericht. De kans is groot dat bepaalde makelaars de naam van Nainggolan hebben laten vallen bij AS Roma.

Einde in mineur bij AS Roma

De fans van AS Roma zouden Nainggolan nochtans graag zien terugkeren, want hij is er nog altijd een zeer graag geziene gast. De ondertussen 34-jarige middenvelder speelde er van 2014 tot 2018 en was een enorm belangrijke schakel op het middenveld, die met zijn dynamische manier van voetballen enorm goed paste bij het vurige karakter van de club. Nainggolan was bovendien ook een man die zich graag tussen de fans bevond in Rome, waardoor hij als 'een van hen' werd aanzien. Dat hij naast het veld leefde zoals de fans, maar ook presteerde op het veld, maakte hem o zo geliefd. Met 33 goals en 28 assists in 203 wedstrijden was hij zeker van grote waarde voor AS Roma.

In 2018 kwam er echter een einde aan het huwelijk. De ervaren middenvelder verklaarde in 2019 bij VTM waarom hij AS Roma verliet. "Ik had een meningsverschil met de sportief directeur (de intussen ontslagen Monchi, red.). Hij heeft zich niet professioneel gedragen ten opzichte van mij. Nogmaals het bewijs dat het voetbal een valse wereld is. Had hij als een man gezegd: 'We willen u verkopen', dan had ik 'ça va' geantwoord. Maar hij heeft me geofferd, een mandaat gegeven aan makelaars om me te proberen verkopen in Turkije zonder dat ik van iets wist. 'Ik kan hier niet blijven', besefte ik. Het was hij of ik. Want was ik toch gebleven, had ik er - met mijn persoonlijkheid - elke dag een wereldoorlog kunnen ontketenen."

Sterk begonnen aan het seizoen

Nainggolan trok naar Inter, maar dat werd geen succes. Na twee uitleenbeurten aan Cagliari trok hij in de zomer van 2021 naar Royal Antwerp FC. Na een moeizaam eerste seizoen is hij bezig aan een zeer goed tweede seizoen, waar de nieuwe coach Mark van Bommel van hem een bepalende speler maakte. Een vertrek van Nainggolan zou een zeer grote aderlating zijn voor de Great Old, dat dit jaar voluit voor de landstitel gaat.

Bij AS Roma zit José Mourinho met de handen in het haar nadat Georginio Wijnaldum op training een scheenbeenbreuk opliep. De club moet op zoek gaan naar een extra middenvelder en Nainggolan zou een goede versterking in de breedte kunnen zijn. Voorlopig is het (nog) niet aan de orde, maar wat als AS Roma toch komt aankloppen ten huize Nainggolan?

Programma van speeldag 3 in de Serie A via Eleven Sports:

Vrijdag 26 augustus

Zaterdag 27 augustus

Zondag 28 augustus

Volg het beste uit de Serie A het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top