Hyun-Seok Hong veroverde nu al de harten bij AA Gent

Jupiler Pro League | AA Gent haalde met Hyun-Seok Hong een nieuwe middenvelder in huis en de Zuid-Koreaan kende een prachtig debuut door meteen een zeer mooie treffer te scoren in zijn eerste wedstrijd voor de Buffalo’s. Kan de 23-jarige middenvelder zich zondag opnieuw tonen tegen Antwerp?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het is voor een nieuwe speler altijd speciaal om zijn eerste wedstrijd voor een club te spelen en dat gaat vrijwel altijd gepaard met een beetje stress. Hyun-Seok Hong had daar echter absoluut geen last van toen hij op 12 augustus meteen mocht starten van AA Gent-trainer Hein Vanhaezebrouck. Na amper dertig minuten spelen wist hij het net te vinden. En hoe!

Succesvol begin

Alessio Castro-Montes bediende Hong ter hoogte van de strafschopstip en de middenvelder kreeg een geniale ingeving door uit te pakken met een omhaal. Hij raakte het leer perfect en de bal vloog tegen de touwen. Een straf begin en na de match kreeg hij dan ook terecht lof van zijn coach, die zijn intelligentie en aanpassingsvermogen prees.

De 23-jarige middenvelder had voor zijn eerste wedstrijd slechts twee trainingen met zijn ploegmaats in de benen. Zes dagen eerder had Hong nog voor LASK Linz gespeeld, waarvoor hij sinds 2021 43 wedstrijden had afgewerkt. Hong verliet Zuid-Korea op zijn 18de om toen de overstap te maken richting de Duitse derdeklasser Unterhaching en een jaar later streek hij al neer bij het Oostenrijkse FC Juniors OÖ.

Veelzijdig

AA Gent betaalde 1,5 miljoen euro aan LASK Linz en Hong is de eerste Zuid-Koreaan ooit die voor de club voetbalt. Hij is een veelzijdige middenvelder die op meerdere posities uit de voeten kan. "Ik kan als zes, acht of tien spelen, maar als de coach ervoor kiest om me ergens anders uit te spelen, is dat geen probleem voor mij. Ik heb een goed uithoudingsvermogen en denk snel”, vertelde hij bij zijn persvoorstelling.

Hong, die met Linz in de Conference League speelde en dus al ervaring heeft met Europees voetbal, zegt in Gent klaar te zijn om de volgende stap te zetten. Dat gaat via goede prestaties tijdens belangrijke matchen, zoals deze zondag thuis tegen Antwerp. Dat is meteen een goede waardemeter voor AA Gent, dat dit seizoen na twee jaar afwezigheid weer zijn opwachting wil maken in de top vier.

Kalender van speeldag 6 in de Jupiler Pro League:

Vrijdag 26 augustus

Zaterdag 27 augustus

Zondag 28 augustus

Volg de Jupiler Pro League, met zondag vanaf 13u de topper tussen AA Gent en Antwerp, het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top