Wordt niet Standard maar KV Kortrijk de volgende bestemming van enfant terrible Didier Lamkel Zé?

Jupiler Pro League |

Het gonst de laatste dagen van de geruchten omtrent Didier Lamkel Zé, die door Antwerp naar de uitgang geduwd wordt. Standard, dat dringend op zoek is naar directe versterking, toont grote interesse om de Kameroener in te lijven. Maar ook KV Kortrijk, de volgende tegenstander van de Rouches op de zesde speeldag van de Jupiler Pro League, heeft hem hoog op zijn verlanglijstje staan en zou de transfer wel eens kunnen kapen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het teleurstellende seizoensbegin van Standard en de duidelijke nederlaag voor eigen publiek tegen OH Leuven van het voorbije weekend tonen aan dat de Luikenaars naarstig op zoek moeten gaan naar aanwinsten als ze niet hetzelfde anonieme seizoen als vorig jaar willen doormaken. Na vijf speeldagen staan de Rouches pas veertiende in het klassement van de Belgische eerste klasse met een karig rapport van 4 op 15. Het is al van 2017-2018 geleden dat ze aan de boorden van de Maas nog slechter aan het seizoen startten.

Het zou Standard goed doen

Niet alleen de Luikse defensie staat wankel op zijn benen, maar ook op aanvallend vlak knelt het schoentje. De troepen van Ronny Deila scoorden al acht keer in vijf wedstrijden, al waren de helft penaltydoelpunten. Het is al meermaals gebleken dat Standard het moeilijk heeft om doelrijpe kansen te creëren en koelbloedig te zijn in de zone van de waarheid. Omwille daarvan zou de directie van de club aan het einde van de mercato nog in actie willen schieten om enkele noodzakelijke, gerichte versterkingen te halen.

Tot de pistes die bewandeld worden, behoort Osher Davida, een beloftevolle Israëlische aanvallende middenvelder van Hapoel Tel Aviv, net zoals de iedereen welbekende Didier Lamkel Zé. Volgens Le Soir hebben Fergal Harkin, sportief directeur van Standard, en Deila de 25-jarige Kameroener zelfs ontmoet. Na afgesprongen transfers naar het Cypriotische Omonia Nicosia en het Hongaarse Ferencvaros verkommert de aanvaller nog steeds in de B-kern van de Great Old.

Grillen onder controle houden

Lamkel Zé kende een goed seizoen bij Metz in de Ligue 1 op uitleenbasis en brengt sowieso snelheid, en techniek alsook wispelturigheid met zich mee. Het staat buiten kijf dat hij over voldoende kwaliteiten beschikt, maar iedereen heeft ondertussen veelvuldig kennis gemaakt met zijn atypische persoonlijkheid en onvoorspelbaarheid, die niet bevorderlijk zouden kunnen werken voor de sfeer in de Luikse kleedkamer.

De vraag blijft of Standard echt bereid is om zijn capriolen erbij te nemen. Verder volgens Le Soir geraakte de interesse bekoeld door de vraagprijs van 500.000 euro voor een speler die volgend jaar einde contract is. Dat zou er zomaar voor kunnen zorgen dat Kortrijk finaal met hem aan de haal gaat…

Kalender van speeldag 6 in de Jupiler Pro League:

Vrijdag 26 augustus:

Zaterdag 27 augustus:

Zondag 28 augustus:

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang, met het duel tussen KV Kortrijk en Standard zondag om 16u op Eleven Pro League 1, op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top