Blijft Dodi Lukebakio bij Hertha Berlijn tegen degradatie vechten of zoekt hij alsnog andere oorden op?

Sport |

Volgend weekend is het alweer tijd voor de vierde speeldag van de Bundesliga. Hertha Berlijn en Dodi Lukebakio spelen zaterdag om 15u30 in de Duitse hoofdstad gastheer voor Borussia Dortmund, met Thomas Meunier en Thorgan Hazard. Hertha miste zijn start met een schamele 1 op 9 en gaat met Lukebakio tegen die Borussen op zoek naar zijn eerste driepunter van het seizoen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Hertha Berlijn gaat de laatste jaren door zwaar weer in de Duitse eerste klasse. Vorig seizoen eindigde het op een teleurstellende zestiende plaats in het algemene klassement, waardoor het barrages om het behoud moest afwerken tegen tweedeklasser Hamburger SV. Het wist zich over twee duels ternauwernood te handhaven, mede dankzij een cruciale goal van de inmiddels naar Club Brugge verkaste Dedryck Boyata. Het seizoen voordien moesten de hoofdstedelingen vrede nemen met de veertiende plaats, net boven de gevarenzone.

Ook deze voetbaljaargang steken de degradatiezorgen meteen opnieuw de kop op na de gemiste competitiestart. Er werd verloren bij stadsgenoot Union Berlijn (3-1, doelpunt Lukebakio) en Borussia Mönchengladbach (1-0), terwijl tussendoor voor eigen volk een punt gesprokkeld werd tegen Europa League-winnaar Eintracht Frankfurt (1-1, assist Lukebakio). Lukebakio en co hebben er met andere woorden alle baat bij om tegen Dortmund een goed resultaat neer te zetten, niettemin om zichzelf voorlopig in veilige haven te loodsen.

Na twee uitstekende eerste seizoenen bij Hertha werd Lukebakio vorig jaar uitgeleend aan Wolfsburg, waar hij zich uiteindelijk niet helemaal kon doorzetten. De aanvallend ingestelde speler moet nu de knoop doorhakken of hij tegen degradatie wil blijven vechten in Berlijn of liever bij een topclub in een lagere competitie aan de slag gaat. Eind juli stond de viervoudige Rode Duivel in de belangstelling van het Griekse Olympiakos, maar hij gaf toen aan te willen blijven bij zijn huidige werkgever. Het is nu de vraag of daar alsnog verandering in komt in de slotfase van de zomermercato…

Ook Wolfsburg wil aanknopen met overwinning

Naast Hertha maakt ook Wolfsburg geen al te beste openingsfase van de nieuwe voetbaljaargang door. De Wolven, met Koen Casteels, Sebastiaan Bornauw en Aster Vranckx, puurden 2 op 9 uit hun eerste drie partijen en willen daarom graag met de overwinning aanknopen. Makkelijk wordt dat evenwel niet: het zal daarvoor zaterdag, eveneens om 15u30, op verplaatsing de maat moeten nemen van RB Leipzig.

Vrijdagavond al opent Freiburg, met Hugo Siquet, de vierde speelronde met een thuiswedstrijd tegen Bochum (20u30). Freiburg schoot met een verdienstelijke 6 op 9 heel wat beter uit de startblokken. De Duitse stormram van Bayern München, die afgelopen zondag nog met 0-7 de vloer aanveegde met Bochum en in de eerste drie matchen maar liefst 15 keer de weg naar doel vond, ontvangt zaterdagavond in de eigen Allianz Arena Mönchengladbach om 18u30.

Programma van speeldag 4 in de Bundesliga op Eleven Sports:

Zaterdag 27 augustus

Volg het beste van de Bundesliga het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top