Boyata op een zucht van Club Brugge, Milik naar Juventus?

Sport |

De zomermaanden zijn synoniem met de zomermercato in de voetbalwereld, en met het WK in aantocht zou de huidige transferperiode weleens een hele drukke kunnen worden. Proximus Pickx brengt je een dagelijkse update van de laatste transfers en geruchten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Club Brugge ziet een druk einde van de mercato tegemoet. Terwijl blauw-zwart eerst zijn pijlen leek te richten op Jan Vertonghen, tekent met Dedryck Boyata naar alle waarschijnlijkheid een andere Rode Duivel voor de Belgische kampioen. De centrale verdediger is op een zijspoor beland bij Hertha Berlijn en vervolgt zijn carrière wellicht op Jan Breydel, waar defensieve problemen de kop opsteken.

In de omgekeerde richting opende clubicoon Hans Vanaken zondag de deur voor een vertrek. “Ik kan niet garanderen dat ik hier volgende week nog zal zijn. Er lopen inderdaad gesprekken, maar het is zaak de beste oplossing te vinden voor alle partijen. Ik heb een diep respect voor deze club en zijn supporters, die me zoveel hebben gegeven. Ik ben 29 jaar oud en ik ben me ervan bewust dat dit misschien mijn laatste kans is om in een topcompetitie aan de slag te gaan. Morgen worden de gesprekken hervat”, doelde hij op de interesse van Premier League-team West Ham, dat hem graag zou inlijven. Club polste ondertussen ter anticipatie al naar Mathieu Maertens, kapitein van OH Leuven.

Verder in Brugge lijkt Noa Lang, die zich gisteren/zondag meteen na zijn invalbeurt blesseerde tegen KV Kortrijk, nog een paar maanden te blijven. De Nederlander wil zijn kansen op een WK-deelname gaaf houden.

Na alweer de derde nederlaag in vijf wedstrijden moet Standard actie ondernemen. Zonder de geschorste Selim Amallah, die meer dan ooit op vertrekken staat, heerste er een schrijnend gebrek aan inspiratie tegen OH Leuven. De Luikenaars zouden graag Osher Davida, een 21-jarige Israëlische aanvallende middenvelder van Hapoel Tel Aviv, contracteren om de leemte op te vullen. Hij zou een prijskaartje van 1,6 miljoen euro om de nek hebben hangen.

Casemiro strijkt neer bij United

Voormalig Standard-speler Ishak Belfodil heeft met het Qatarese Al-Gharafa een nieuwe werkgever gevonden. De 30-jarige aanvaller verkast vanuit de Bundesliga, waar hij er avonturen bij Werder Bremen, Hoffenheim en Hertha Berlijn heeft opzitten.

Hakim Ziyech komt nauwelijks aan spelen toe bij Chelsea en zou daardoor niet weigerachtig staan tegenover een terugkeer naar Ajax. Volgens journalist Gerjan Hamstelaar zit een akkoord op clubniveau in de pijplijn.

Juventus zou dan weer Arkadiusz Milik kunnen aantrekken, die momenteel onder contract ligt bij Marseille. De Oude Dame misliep een deal met Memphis Depay, dus moet het andere opties in overweging te nemen. Milik moet 20 miljoen euro opleveren.

Casemiro heeft maandag tijdens een persconferentie officieel afscheid genomen van Real Madrid. Hij zal weldra voorgesteld worden bij Manchester United.

Borussia Dortmund zou ten slotte niet welwillend staan tegenover een vertrek van Thomas Meunier, die nadrukkelijk gelinkt wordt aan Barcelona.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top