Charleroi rekent op zijn bank om Club Brugge te verslaan

Sport | Charleroi – Club Brugge is vrijdagavond de openingswedstrijd van de zesde speeldag van de Jupiler Pro League. Beide clubs hebben dit seizoen al drie wedstrijden gewonnen en hopen hun zegetocht voort te zetten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De wedstrijd van nu vrijdag in het Stade du Pays tussen de Carolo's en Club Brugge is een clash uit de top 5. Beide ploegen hebben hun laatste twee wedstrijden gewonnen na een wisselvallige start. De overwinning zondag van Charleroi uit tegen Zulte Waregem werd op het einde van de wedstrijd binnengehaald dankzij de bank die het verschil maakte. En wat als dat de kracht wordt van de Zebra's dit seizoen?

Een ruime bank

Voor de wedstrijd tegen Zulte-Waregem paste Edward Still de aanvalslinie aan om te proberen eindelijk de juiste formule te vinden. Voor deze wedstrijd hadden de Carolo's slechts vijf doelpunten gemaakt in vier wedstrijden, te weinig voor een top 8-kandidaat. Daan Heymans, die voor het eerst in de basis stond, maakte de gelijkmaker en bewees daarmee het gelijk van zijn coach.

Na de pauze kwamen Joris Kayembe en Anass Zaroury op het veld. En wie scoorde de twee goals waardoor het uiteindelijk 1-3 werd? De twee jokers, op passes van Isaac Mbenza en Ryota Morioka, die ook allebei invielen. De beslissingen van de coach droegen met andere woorden bij aan de overwinning. "Het is veel gemakkelijker voor een coach om deze keuzes te kunnen hebben, ook al geeft het andere problemen in termen van groepsmanagement", verklaarde Edward Still na de wedstrijd tegen Sud Info.

Hogerop

Met deze tweede overwinning op rij boeken de Carolos 9 (punten) op 15, twee meer dan op hetzelfde tijdstip vorig seizoen. Dat is genoeg om optimistisch te zijn in Charleroi voor de confrontatie tegen Club Brugge, ook al is alles nog niet perfect in Henegouwen. Maar de Zebra's toonden zondag na de openingstreffer een zekere rust, iets wat tegen KV Oostende ontbrak.

De progressie is er, maar het moeilijkste deel moet nog komen. Na het vertrouwen te hebben opgebouwd, wachten de Zebra’s twee moeilijke wedstrijden, eerst tegen landskampioen, Club Brugge, en aansluiten tegen KAA Gent. Zullen de mannen van Edward Still de zegereeks verder kunnen zetten?

Kalender van speeldag 6 in de Jupiler Pro League:

Vrijdag 26 augustus

Zaterdag 27 augustus

Zondag 28 augustus

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang, en in het bijzonder de wedstrijd tussen Sporting Charleroi en Club Brugge op vrijdag 26 augustus om 20u15 uur, op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top