Invaller Ismaheel (Beveren) na 16 minuten alweer gewisseld door ontevreden De Decker

Challenger Pro League | SK Beveren wacht na twee speeldagen nog steeds op een eerste overwinning. De Waaslanders leken tegen Virton nochtans lang op weg naar een deugddoende driepunter, maar een late goal van Ilunga besliste er anders over. Een koude douche voor het Beverse elftal, maar de koudste douche was toch gereserveerd voor zomerkoopje Taofeek Ismaheel.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De 22-jarige Nigeriaan mocht op het uur invallen voor doelpuntenmaker Barry en maakte zo zijn debuut op de Freethiel nadat hij op de openingsspeeldag in Beerschot ook al 15 minuten kreeg. Maar zijn eerste optreden voor zijn nieuwe thuisfans liep niet meteen zoals hij het zelf verwacht had, want zestien minuten na zijn invalbeurt haalde coach Wim De Decker hem alweer naar de kant.

''Wat de precieze aanleiding was, gaan we intern bespreken, maar ik verwacht van jongens die invallen dat ze een meerwaarde zijn voor de ploeg", vertelde De Decker na de match aan Het Laatste Nieuws. "Als dat niet gebeurt, dan moet je ingrijpen."

Geen record

Met zijn zestien minuten is Ismaheel echter niet de speler met de kortste invalbeurt in 1B. Die 'eer' is nog altijd weggelegd voor Bjorn Vleminckx. De toenmalige spits van R. Antwerp FC mocht in 2016-2017 aan de rust invallen tegen Cercle Brugge, maar moest tien minuten later alweer het veld af. Toen waren de omstandigheden wel anders, want de Witte van Puurs liep toen een zware blessure op die achteraf ook het einde van zijn profcarrière betekende. Wim De Decker was toen toevallig ook Antwerpcoach.

Ook Thomas Robert werd nog net iets sneller gewisseld dan Ismaheel. De middenvelder mocht vorig seizoen na 57 minuten invallen tijdens RWDM - Moeskroen en werd vijftien minuten later alweer naar de kant gehaald door een ontevreden Moeskroencoach José Jeunechamps.

Ingevallen en gewisseld

10 minuten: Bjorn Vleminckx (R. Antwerp FC / 2016-2017)
15 minuten: Thomas Robert (RE Moeskroen / 2021-2022)
16 minuten: Taofeek Ismaheel (SK Beveren / 2022-2023)

In de geschiedenis van de 1B Pro League viel het trouwens ook al 2x voor dat een speler 2x in een seizoen inviel en nog voor het einde van de match weer gewisseld werd. Die twijfelachtige eer was voor Jordy Peffer (KVC Westerlo / 2017-2018) en Hugo Vidémont (AFC Tubize (2018-2019)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top