Avenatti keert terug naar Kortrijk, Denayer op weg naar Dubai

Voetbal |

De zomermaanden staan synoniem met de zomermercato in de voetbalwereld, en met het WK in aantocht zou de huidige transferperiode weleens een hele drukke kunnen worden. Proximus Pickx brengt je een dagelijkse update van de laatste transfers en geruchten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Er zijn weer heel wat smaakmakers die de Belgische competitie verlaten. Zo trekt John Lucumi van Genk naar Bologna. De Colombiaanse verdediger levert de Limburgse club nog eens 8 miljoen euro op voor de al flink gespekte bankrekening.

En Zulte Waregem ziet Jean-Luc Dompé vertrekken naar Hamburg, promovendus in de Bundesliga. De Franse winger speelde sinds 2019 in totaal 73 wedstrijden voor Essevee en was daarin goed voor 8 doelpunten en 21 assists.

AA Gent bond doelman Davy Roef langer aan zich. De bekerheld ligt nu tot 2025 onder contract bij de Buffalo’s, waar hij sinds vorige winter titularis is en dus ook een terechte loonsopslag kreeg.

Standard nam afscheid van Felipe Avenatti, de Rouches lieten de overbodige Uruguayaan zelfs gratis vertrekken. Zijn nieuwe bestemming: KV Kortrijk. Daar speelde de aanvaller al eens op huurbasis tijdens het seizoen 2018/2019, hij scoorde toen 15 keer en versierde op basis daarvan zijn transfer naar Standard. De 29-jarige jeugdinternational tekende een contract van twee seizoenen bij de Kerels.

Rode Duivels met plannen

Ook rond enkele Rode Duivels lijkt er wat te bewegen. Jason Denayer zou dicht bij een overstap naar de competitie in Dubai staan. Meer bepaald Al Nasr heeft een riant contract klaarliggen, waarmee hij jaarlijks zo’n 3,5 miljoen euro (netto) op z’n bankrekening zou kunnen overschrijven. Er was volgens Italiaanse media ook concrete interesse van Valencia en Torino voor de Belgische international -transfervrij nadat zijn contract bij Lyon afliep-, maar zij konden niet op tegen het bod van Al Nasr.

Jan Vertonghen keert mogelijks terug naar de Premier League. Bij Benfica, waar hij aan zijn derde seizoen is begonnen, speelde hij immers zijn basisplaats kwijt aan de jonge Braziliaan Morato. Op zijn 35ste zijn de opties natuurlijk niet meer legio, maar met nog één jaar contract te gaan wil Benfica wel meewerken aan een transfer. De ervaren linkspoot wordt zowaar ook gelinkt aan de Jupiler Pro League, waar Club Brugge wel eens wil stunten met een toptransfer. Zeker omdat het achterin nog versterking kan gebruiken.

Voor Adnan Januzaj, net als Denayer einde contract en nog zonder club, zou er een concreet bod zijn van LA Galaxy. Kiest de flankaanvaller na de Premier League, de Bundesliga en La Liga nu voor de Amerikaanse MLS?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top