Benfica moet UEFA Champions League-ticket veilig kunnen stellen, tussen PSV en Rangers is nog niets beslist

UEFA Champions League | Vorige week was de eerste ronde van de UEFA Champions League play-offs. Daarin strijden 12 teams om de laatste zes plaatsen in die prestigieuze en felbegeerde competitie. De terugwedstrijden beloven spannend te worden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De wedstrijd waar het meest naar werd uitgekeken in deze play-offronde, was de ontmoeting tussen PSV en Rangers. Beide teams speelden een spectaculaire wedstrijd, die eindigde op 2-2. De terugwedstrijd, die in Eindhoven wordt gespeeld, belooft zeer open te worden. Omdat de Rangers, die in de derde voorronde Union uitschakelden, deze keer niet kunnen genieten van de sfeer in het eigen Ibrox Stadium – waar ze altijd iets meer kunnen – maakt PSV toch een iets grotere kans om door te stoten naar de lucratieve groepsfase van de Champions League.

Benfica heeft al serieuze optie op volgende ronde

Voor het zover is, zal de aandacht dinsdag vooral uitgaan naar de wedstrijd tussen Benfica en Dynamo Kiev. De Portugezen, die de heenwedstrijd wonnen met 0-2, staan op de rand van het doorstoten, ook omdat ze de Oekraïners thuis ontvangen. Benfica moet erover waken dat ze die voorsprong niet meer uit handen geven, maar dat zou geen onoverkomelijke opdracht moeten zijn voor de ploeg uit Lissabon.

Maccabi Haïfa, een ander team dat zijn voorsprong moet behouden, zette een geweldige prestatie neer in de heenwedstrijd, door Rode Ster Belgrado met 3-2 te verslaan. Maar de terugwedstrijd in Servië zal niet makkelijk zijn en we zullen zien of het Israëlische team stand kan houden in de Servische hel. Tot slot ontvangt Viktoria Plzen dinsdag Qarabag. In de heenwedstrijd speelden de twee teams 0-0-gelijk. De terugwedstrijd kan met andere woorden alle kanten uit.

Scandinavische ploegen in het voordeel

De laatste twee wedstrijden woensdag zijn die tussen Dinamo Zagreb-Bodo/Glimt en Trabzonspor tegen Kopenhagen. In de heenwedstrijd wonnen de twee Scandinavische ploegen met respectievelijk 1-0 en 2-1. Terwijl Kopenhagen zich in het verleden al gekwalificeerd heeft voor de groepsfase van de Champions League, staat Bodø/Glimt op het punt om dat voor het eerst in de geschiedenis van de club te doen. De Noren, vorig jaar kwartfinalist in de Conference League, hebben de nodige ervaring in de ploeg om Dinamo baas te kunnen. Beide wedstrijden worden om 21u00 gespeeld.

Het programma van de terugwedstrijden van de play-offs in de UEFA Champions League:

Dinsdag 16 augustus

Wensdag 17 augustus

Volg de UEFA Champions League het hele seizoen lang op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top