Cristiano Ronaldo eenzamer dan ooit en in oorlog met Manchester United

Sport | Gaan Cristiano Ronaldo en Manchester United een jaar na de ‘Grote Terugkeer’ al uit elkaar? De Portugees wil alvast dolgraag vertrekken en zijn houding zorgt ervoor dat hij niet meer wordt gewaardeerd in de spelersgroep. De breuk lijkt een kwestie van tijd te zijn.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Cristiano Ronaldo kwam vorig jaar als een god naar Manchester United en hoopte ongetwijfeld dat deze tweede periode bij de Red Devils beter zou verlopen. Ronaldo trof een club aan die al jaren in verval was en het was duidelijk niet meer die grootmacht uit zijn eerste periode op Old Trafford. CR7 redde nog vaak de meubelen met 24 doelpunten en 3 assists in 39 wedstrijden.

Manchester United eindigde echter op een povere zesde plaats in de Premier League, waardoor het naast een Champions League-ticket greep. Man Utd haalde Erik ten Hag, die indruk maakte bij Ajax, naar de club en hij heeft er al helse weken opzitten.

Ronaldo gaf al snel aan dat hij de club wenste te verlaten, aangezien hij in de Champions League wil spelen. Op zijn 37ste heeft hij geen trek meer in een project op de lange termijn en de Portugees speelde het meteen keihard. Hij ontbrak op de zomerstage wegens ‘familiale redenen’ en toen hij terugkeerde, kwam hij met een negatieve houding de kleedkamer binnen.

Geen UEFA Champions League

Doordat Ronaldo drie weken later aansloot bij de groep, was er al wrevel ontstaan in de spelersgroep. Voor Ten Hag is het een bijzonder moeilijke situatie. Hij moet proberen om Ronaldo in het gareel te houden – wat voorlopig niet lukt – en ervoor waken dat hij de greep op de spelersgroep niet verliest.

Voorlopig lijkt het wel die weg op te gaan. Ronaldo mocht tegen Brighton & Hove Albion invallen en tegen Brentford startte hij zelfs in de basis. Manchester United bakte er twee keer niks van en er stond duidelijk geen ploeg op het veld. De twee kansloze nederlagen zorgden ervoor dat de bom helemaal is gebarsten.

Geïsoleerd

Het doorgaans zeer betrouwbare The Athletic kwam na de afgang tegen Brentford met meer informatie naar buiten. Zo zou Ronaldo zich helemaal afzonderen in de selectie en eet hij zelfs alleen in de spelerskantine. Het is duidelijk dat het tussen Ronaldo en een deel van de spelersgroep niet meer in orde zal komen.

Manchester United zou ondertussen bereid zijn om mee te werken aan een transfer, maar het grote probleem is dat er weinig interesse is. Ploegen als Chelsea, PSG en Bayern München weigerden hem, vooral vanwege zijn enorm zwaar loon. Diego Simeone zou hem wél graag naar Atlético Madrid halen, maar dat is een transfer die zeer gevoelig ligt. Ronaldo is een clubicoon van Real Madrid en de fans spraken zich al tegen zijn komst uit.

Ronaldo blijft de gemoederen bedaren en hij reageerde ondertussen op alle geruchten die ondertussen de ronde doen. "De media vertellen veel leugens. Ik heb de laatste maanden wel honderd nieuwsberichten over mij voorbij zien komen. Ik houd het bij, er klopten er maar vijf. Je moet je eens voorstellen hoe dat is. Ik zal over een paar weken de waarheid vertellen in een interview", meldde hij via Instagram. Zal hij dat interview geven vanuit Engeland, of toch vanuit een andere bestemming? Wordt vervolgd.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top