Juventus-speler Bremer maakt succesvol debuut als vervanger van Chiellini

Sport | Gleison Bremer kwam deze zomer over van rivaal Torino en zal naar verwachting de legendarische Giorgio Chiellini vervangen in het hart van de Juventus-verdediging. De Braziliaan zette alvast een puike prestatie neer in zijn eerste wedstrijd voor de Oude Dame.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Juventus heeft alles uit de kast gehaald om Gleison Bremer bij Torino weg te kapen met een vierjarig contract en een transfersom van 40 miljoen euro. De centrale verdediger liet vorig jaar zien dat hij over heel wat capaciteiten beschikt en dat hij de ideale vervanger zou kunnen zijn van Giorgio Chiellini. Die laatste is immers vertrokken om zijn carrière in de Major League Soccer in de Verenigde Staten te beëindigen.

En hoewel de erfenis veelzeggend is en het voor flink wat druk zorgt gezien het soort speler dar Chiellini was, schuwde Bremer het niet om voor het eerst in de Serie A het fameuze shirt van de Bianconeri te dragen. De 25-jarige zette een goede prestatie neer tegen Sassuolo, wat bemoedigend is voor de toekomst. "Ik speelde een goede wedstrijd, maar ik kan nog steeds verbeteren. Het was een goed begin, we wonnen met 3-0 en we hebben geen tegendoelpunten gekregen, dat is heel belangrijk om het kampioenschap op de beste manier te beginnen", zei Bremer na de wedstrijd.

De beste van Italië

Vorig jaar werd de Braziliaan uitgeroepen tot de beste verdediger in de Serie A. Zijn wedstrijden voor Torino, dat slechts 10de eindigde in de competitie, waren in meer dan één opzicht indrukwekkend. Dat de Turijnse club het seizoen afsloot met de op vier na beste verdediging in de competitie, was vooral te danken aan Bremer, die zowel voor zijn eigen doel als dat van de tegenstander grote dingen liet zien.

Fysiek sterk en imposant in duels, zowel in de lucht als op de grond, heeft Bremer ook een goed positiespel. Bovendien weet hij ook te anticiperen, wat hem een voorsprong geeft op de aanvallers. Dankzij zijn uitstekend kopspel weet hij ook regelmatig zijn doelpunt mee te pikken. Al die kwaliteiten hebben van hem een formidabele speler gemaakt, een speler die Juventus dus graag zag komen.

Aanpassing

Toen Bremer bij Juventus aankwam, had de speler echter wat tijd nodig om zich aan te passen. Spelen voor een ploeg die het spel gewoonlijk ondergaat en een andere die het spel domineert is niet hetzelfde, zelfs niet voor een verdediger. Vooral omdat het tactische systeem anders is. Bij Torino speelde Bremer in een driemansdefensie, terwijl dat er bij Juventus vier zijn.

"Bij Juventus zijn betekent op een heel hoog niveau zitten. We moeten altijd hoog mikken en oplettend zijn, want elke wedstrijd is belangrijk. Ik werk aan tactiek en vervolgens ook een beetje aan techniek. Het is een beetje anders verdedigen op deze manier dan in het verleden", aldus Bremer, die ook uitlegde dat hij probeerde te herhalen wat Chiellini zo sterk maakte. "Ik probeer te leren met Bonucci door video's te bekijken om te begrijpen wat Chiellini deed."

Zelfkritisch, open voor verandering en bereid om te leren, Gleison Bremer heeft alles in zich om bij Juventus open te bloeien en uit te groeien tot een van de beste in de wereld op zijn positie.

Programma van speeldag 2 in de Serie A:

Zaterdag 20 augustus

Zondag 21 augustus

Maandag 22 augustus

Volg het beste uit de Serie A het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top