Plukt Manchester United Casemiro weg bij Real Madrid?

Sport | Manchester United verkeert nog maar eens in een zware crisis en de club heeft duidelijk nood aan versterking. De club speurt heel Europa af op zoek naar een kwaliteitsinjectie. Man Utd zou zijn zinnen hebben gezet op Casemiro van Real Madrid.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Manchester United is met een 0 op 6 begonnen aan de competitie en vooral de afgang tegen Brentford (4-0) kwam hard aan. Coach Erik ten Hag gaf zijn ploeg de dag nadien een straftraining, maar nadien sijpelden ook meer geruchten naar buiten. Cristiano Ronaldo wil weg en zou voor een slechte sfeer in de groep zorgen, de fans spuwen hun gal richting eigenaars en eisen hun vertrek, plus er zijn de nodige transfergeruchten.

'Njet' van Rabiot en De Jong

Adrien Rabiot werd de afgelopen dagen genoemd als mogelijke versterking, maar de overbodige middenvelder van Juventus stelde blijkbaar onwaarschijnlijke looneisen. Die transfer is van de baan en Man Utd zou zijn vizier gericht hebben op Casemiro, nadat Frenkie de Jong Manchester United ook al wandelen stuurde.

Ten Hag zag Nemanja Matic (AS Roma) en Paul Pogba (Juventus) transfervrij de deur uitgaan, en de Nederlander wil er daarom dolgraag een defensieve middenvelder bij. Manchester United heeft nood aan stabiliteit op het middenveld en Casemiro zou de missing link kunnen zijn. De 30-jarige Braziliaan is een vaste waarde bij Real Madrid, waar hij op het middenveld een ervaren en te duchten trio vormt met Luka Modric en Toni Kroos.

Verjonging nodig bij Real Madrid

Volgens de Spaanse krant Marca heeft Manchester United grote interesse in Casemiro, al deden ze voorlopig nog geen officieel bod. Britse media melden dat de gevallen Engelse topclub 60 miljoen euro veil heeft voor de Braziliaan, al is dat wellicht niet genoeg om Real te overtuigen. Zij zouden 80 à 90 miljoen euro willen. Casemiro zou echter liefst in Madrid blijven en Carlo Ancelotti wil hem ook aan boord houden.

Mogelijk denkt het bestuur daar anders over. Het middenveld van Real Madrid is aan de oude kant met Casemiro (30), Kroos (32) en Modric (36). De Koninklijke is dus wel toe aan verjonging en de club heeft met Eduardo Camavinga (19), Aurélien Tchouameni (22) en ook Federico Valverde (24) enkele jongere middenvelders in de wachtkamer zitten, die klaar zijn om een belangrijkere rol te gaan spelen in het elftal. Gaat Real Madrid in op een bod als Man Utd daadwerkelijk doorduwt, of houden ze Casemiro toch nog aan boord? De komende weken zal daar meer duidelijkheid over komen.

Het programma van speeldag 2 in La Liga op Eleven Sports:

Vrijdag 19 augustus

Zaterdag 20 augustus
Zondag 21 augustus
Volg het hele seizoen het beste van La Liga op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top