Ruud Vormer op ramkoers met Club Brugge?

Jupiler Pro League |

Loopt het liefdesverhaal van Ruud Vormer en Club Brugge stilaan ten einde? De Nederlander is in elk geval niet blij dat hij naast de selectie viel en uitte zijn onvrede dan ook op sociale media.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Carl Hoefkens hakte afgelopen weekend een zware knoop door voor de verplaatsing naar OH Leuven. Ruud Vormer behoorde niet tot de wedstrijdkern. Sinds de komst van Vormer naar Brugge in 2014 ontpopte hij zich tot een belangrijke pion en stond hij als aanvoerder symbool voor de machtsovername van blauw-zwart.

Maar Vormer is inmiddels 34 jaar en werd vorig jaar door zowel Philippe Clement als Alfred Schreuder niet langer tot onbetwiste basisspeler beschouwd. Hij was lang niet altijd eerste keus meer en verloor geleidelijk aan zijn plaats in het elftal.

Op weg naar de uitgang?

Vormer stak zijn ongenoegen niet onder stoelen of banken op sociale media en vroeg om het respect te krijgen dat hij verdient. Ook zijn ploegmaats voelen zich zichtbaar ongemakkelijk bij de situatie. “Vormer? Wij als spelers kunnen er niet veel over zeggen. Het is iets tussen hem en de club. Het is zeker dat de situatie erg vervelend en pijnlijk voor hem is. Hij heeft zeven à acht jaar alles gegeven”, aldus Hans Vanaken.

De situatie lijkt stilaan onhoudbaar, voor speler en club. Enerzijds wil Vormer spelen en acht hij zichzelf daartoe in staat. Anderzijds voelt hij zich bereid zijn ongenoegen te uiten, met het risico de sfeer in de kern te bederven. Een vertrek van Vormer zou daardoor weleens de beste oplossing kunnen zijn.

Gent? Antwerp? Standard?

Na acht seizoenen trouwe dienst, met vijf titels, een Belgische beker, vier Supercups en zelfs een Gouden Schoen, krijgt Vormer nu spreekwoordelijk de bons. Als een buitenlandse club op de proppen komt, mag het clubicoon zelfs gratis vertrekken. Op dit moment zijn het echter vooral Belgische teams die hem op hun verlanglijstje hebben staan.

Zo aast Gent op zijn diensten, al zou het salaris wel eens voor een struikelblok kunnen zorgen. Ook Antwerp zou gepolst hebben naar eventuele interesse in een overstap naar de Bosuil. Tot slot doet er het gerucht de ronde dat Club Brugge een poging zal wagen om Nicolas Raskin los te weken bij Standard in de vorm van een ruil waarbij Vormer betrokken wordt.

In elk geval heeft Club er alle baat bij om de brand zo snel mogelijk te blussen, door Vormer te selecteren voor de wedstrijd tegen Kortrijk? Carl Hoefkens heeft de sleutel in handen…

De kalender van speeldag 5 van de Jupiler Pro League :

Vrijdag 19 augustus

Zaterdag 20 augustus

Zondag 21 augustus

Volg de Jupiler Pro League, met zondag 21 augustus om 13u30 de ontmoeting tussen Club Brugge en KV Kortrijk, het hele seizoen op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top