Senegalese spits op weg naar Eupen, Meunier naar Barça?

Sport | De zomer staat traditioneel in het teken van de transferperiode in de voetbalwereld. Met het WK van later dit jaar in aantocht, zullen veel spelers een goeie transfer in de wacht willen slepen om zich bij hun nieuwe club de kijker van de bondscoaches te spelen. Proximus Pickx bezorgt je elke dag een update van de laatste transfers en geruchten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Door de feestdag is het best een rustige dag op de transfermarkt in Frankrijk. Toch meldt L’Equipe dat Lorient de 21-jarige Sambou Soumano voor een seizoen aan Eupen zal uitlenen. De Senegalese spits speelde vorig jaar 21 keer in Ligue 1 en scoorde drie doelpunten. 

Het Franse dagblad weet ook dat LOSC zijn zinnen heeft gezet op een andere Belg. Nu Amadou Onana naar Everton is vertrokken, zou Aster Vranckx genoemd worden als potentiële vervanger van de landgenoot. De Wolfsburg-speler staat naar verluidt ook op de radar van Nottingham Forest, Fiorentina en Bologna. 

Barcelona heeft een zeer drukke zomermercato achter de rug. Bij de laatste verschuivingen wordt gemeld dat Alex Collado een seizoen wordt uitgeleend aan Elche. De 23-jarige speler bracht de helft van vorig seizoen door bij Granada

Verder doen ook geruchten de ronde dat de Catalaanse ploeg geïnteresseerd is in Thomas Meunier. Xavi rekent niet echt meer op Dest als rechtsback, aangezien die zou willen vertrekken. Ook Sergi Roberto werd al genoemd, al zou die niet over het perfecte profiel beschikken. Meunier werd eerder dit jaar al genoemd bij Barcelona, maar Borussia Dortmund wil de Belg pas laten gaan voor 15 miljoen euro terwijl de Spaanse topclub maar 10 miljoen euro wil betalen. Het is dus nog afwachten welke deal er al dan niet uit de bus komt. 

Mauro Icardi staat intussen aan de kant bij PSG en zou terug kunnen keren naar Turkije. Volgens het Turkse medium Fotomac overweegt Galatasaray een huurcontract voor de aanvaller. Na Dries Mertens en Lucas Torreira zou de club uit Istanbul opnieuw een slag kunnen slaan. 

Ook bij Manchester United is de transferperiode nog niet afgesloten. Na een zware nederlaag dit weekend is er sprake van dat het contract van Cristiano Ronaldo wordt ontbonden. De Reds proberen naar verluidt Jamie Vardy naar Manchester te halen nu hij aan het laatste jaar van zijn contract bij Leicester bezig is.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top