Fabio Silva maakt indruk bij Anderlecht

Sport | De vierde speeldag van de Jupiler Pro League ligt achter de rug. Bij Pickx Sports blikken we na elke speeldag terug en focussen we ons op één speler, het mooiste doelpunt en een markant cijfer.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Man van het weekend: Fabio Silva

Anderlecht leek voor een moeilijke partij op het veld van STVV te staan, aangezien de Kanaries – ondanks een 3 op 9 – al twaalf wedstrijden op rij ongeslagen waren in de Jupiler Pro League. De troepen van Bernd Hollerbach moesten in een bloedheet Stayen hun meerdere erkennen in Anderlecht. Het werd 0-3 voor de Brusselaars. RSCA speelde een sterke eerste helft, met Lior Refaelov die de ban brak met de 0-1. Nadien was het aan Fabio Silva, die met een voortreffelijke kopbal de 0-2 op het scorebord zette. Na de rust wist de Portugese aanvaller Benito Raman ook op weg te zetten naar de 0-3. Silva is bijzonder sterk begonnen aan het seizoen en paars-wit hoopt dat hij donderdag in Bern ook bepalend kan zijn.

Doelpunt van het weekend: Boris Lambert

Antwerp had het niet onder de markt op het veld van Eupen, maar het wist desondanks een 0-1-zege te boeken. De Great Old mocht Boris Lambert bedanken, want de verdediger scoorde in de 78ste minuut een owngoal. Het was zeker niet het mooiste doelpunt, maar wel een heel belangrijk voor Antwerp. De ploeg van trainer Mark van Bommel gaat voluit voor de landstitel en met een 12 op 12 zijn ze alvast uitstekend aan het seizoen begonnen.

Cijfer van het weekend: 2

Club Brugge rechtte de rug na een 1 op 6. Blauw-zwart ging op bezoek bij OHL en ze pakten er vlot de drie punten dankzij een 0-3-zege. Hans Vanaken kende niet zijn beste wedstrijd, want hij miste twee strafschoppen. Vanaken zag zijn eerste penalty gestopt worden door Cojocaru, maar de goed gevolgde Lang zorgde voor de verlossende treffer. Nadien kreeg Vanaken nog een kans om vanaf elf meter te scoren, maar Cojocaru stopte de bal nog een keer. Vanaken kent een moeizaam begin van het seizoen, maar zoals gewoonlijk zal de motor van de middenvelder aanslaan als de Champions League midden september in aantocht is.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top