One day, one goal: de jonge Luka Modric demonstreert op het veld van Ajax

Sport | Luka Modric is al jaren één van de allerbeste middenvelders ter wereld. De Kroaat wist in 2007 zijn enorme talent al eens te tonen op het veld van Ajax. Daar liet hij als jonge speler van Dinamo Zagreb de Amsterdammers alle hoeken van het veld zien.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Luka Modric nam het op 4 oktober 2007 met Dinamo Zagreb in de groepsfase van de Champions League op tegen Ajax. Daar maakten de Nederlanders kennis met de toen onbekende en jonge Luka Modric (22). De sierlijke centrale middenvelder bracht de Kroatische topclub op 0-1 via een omgezette strafschop. Het zou uiteindelijk 2-3 worden voor Dinamo Zagreb. Het was vooral de globale prestatie van Modric die indruk maakte, zoals je in onderstaand filmpje kan bekijken.

Via Tottenham naar Real Madrid

Modric speelde uiteindelijk 72 wedstrijden voor Dinamo Zagreb. Daarin wist hij 21 keer te scoren en 21 assist af te leveren. De absolute toptransfer liet dan ook niet op zich wachten en in 2008 betaalde Tottenham 22,5 miljoen euro om hem naar de Premier League te halen. Het niveau van Modric ging nadien de hoogte in en bij de Spurs groeide hij uit tot een speler van wereldklasse. Zijn balans: 158 matchen met 16 doelpunten en 26 assists.

Maar prijzen pakken bij Tottenham is altijd een probleem geweest en toen Real Madrid kwam aankloppen, moest Modric niet lang nadenken. Zij legden in 2012 35 miljoen euro op tafel om Modric naar Spanje te halen. Het was het begin van een gouden periode voor Modric en Real Madrid, ook al moesten ze de eerste jaren nog wel afrekenen met een sterk FC Barcelona.

Enorme prijzenkast

Modric zijn niveau ging steeds maar de hoogte in en hij groeide er uit tot één van de beste middenvelders in Europa. Na tien jaar Real Madrid is de ondertussen 36-jarige Modric er uitgegroeid tot een clubicoon. Hij speelde er ondertussen een enorme prijzenkast bij elkaar.

Zo won hij er tot op heden 3 Spaanse landstitels, 1 Spaanse beker, 4 Spaanse supercups, maar liefst 5 keer de Champions League, 4 Europese supercups en 4 WK’s voor clubs. Modric won in 2018 de Gouden Bal, nadat hij met Kroatië bijzonder knap tweede werd op het WK.

Fan van deze reeks? Ontdek dan hier het eerste doelpunt van Thomas Müller bij Bayern München.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top