Lierse wil juk van openingsmatch eindelijk van zich afgooien

Sport | Straks is het de beurt aan beloftenkampioen Jong Genk en Lierse Kempenzonen om hun Challenger Pro Leagueseizoen op gang te trappen. Voor beide teams wordt het meteen een eerste goede waardemeter om te zien hoe ver ze staan na een toch wel succesvolle voorbereiding.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Maar voor Lierse Kempenzonen wordt het ook een kans om het vervelende juk van de openingsmatch eindelijk van zich af te gooien. De Pallieters wonnen namelijk - sinds de samensmelting met Oosterzonen - nog geen enkele keer hun openingsmatch in een nieuw seizoen.

In 2018-2019 werd er in de eerste officiële competitiematch als Lierse Kempenzonen 1-1 gelijkgespeeld tegen Knokke FC; een jaar later was La Louvière te sterk in de opener (2-1 in Henegouwen). En ook na de promotie naar 1B wilde het nog niet lukken voor de mannen van het Lisp. Bij hun rentree bij de profs werd er 0-0 gelijkgespeeld op het veld van KVC Westerlo en vorig seizoen volgde er dan ook nog een 1-1 op bezoek bij KMSK Deinze. Nu wacht Lierse Kempenzonen een lastige uitmatch bij Jong Genk.

Bij dat Jong Genk zal coach Hans Somers extra gebrand zijn op een goede prestatie. De voormalige middenvelder speelde 12 seizoenen op het Lisp en was erbij toen de club Belgisch kampioen werd (1997) en de Beker van België won in 1999.

Selectienieuws

Voor de openingsmatch tegen zijn ex-club kan Somers op een voltallige selectie rekenen. Daarbij ook Daan Dierckx, die (als huurling) terug op de oude nest is na een moeilijk jaar bij Parma. Voorts is het uitkijken wie er van de A-kern mee toegevoegd wordt aan de U23-selectie.

Bij Lierse Kempenzonen kunnen ze - op de langdurig geblesseerde Jens Teunckens na - met hun sterkste formatie aantreden. Verwacht wordt dat nieuwkomer Delanghe onder de lat de voorkeur zal krijgen op De Smet.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top