OHL rekruteert twee Club-spelers, Icardi wordt het hof gemaakt door Manchester United

Sport |

De zomermaanden staan synoniem met de zomermercato in de voetbalwereld, en met het WK in aantocht zou deze transferperiode weleens een hele drukke kunnen worden. Proximus Pickx brengt je een dagelijkse update van de laatste transfers en geruchten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nadat hij de voorbije twee seizoenen al telkens werd uitgeleend aan OHL verkast Thibault Vlietinck nu definitief van Club Brugge naar Leuven. De 24-jarige vleugelverdediger zette zijn handtekening onder een contract tot 2024.

Hij krijgt er aan Den Dreef een vertrouwd gezicht bij, want ook Federico Ricca maakt die overstap. De Spaanse verdediger kwam in 2019 bij Club Brugge aan, maar kon zich er nooit opwerken tot titularis. Met 54 wedstrijden voor blauw-zwart op zijn actief gaat hij nu zijn voetbalgeluk beproeven bij OHL, dat hem een contract voor drie jaar biedt. Op zijn 27ste is het voor de ex-speler van Málaga stilaan money time.

Anderlecht neemt binnenkort wellicht afscheid van reservedoelman Timon Wellenreuther. Volgens La Dernière Heure zou de Duitser dichtbij een transfer naar Feyenoord staan. Hij heeft bij de Mauves nog een contract tot 2024, maar vorig seizoen werd hij al eens verhuurd aan Willem II. De Eredivisie zou dus geen onbekend terrein vormen voor de 26-jarige keeper.

Volgens Italiaanse media zit Standard op het spoor van Eddie Salcedo, een jong offensief talent dat eigendom is van Inter Milaan. De flankaanvaller werd vorig seizoen uitgeleend aan Hellas Verona en zou weldra weleens aan de boorden van de Maas kunnen landen.

PSG duwt Icardi naar de exit

Filip Kostic, vedette van Europa League-winnaar Eintracht Frankfurt, is officieel van Juventus. De Servische linkspoot wordt er ploegmaat van zijn landgenoot Dusan Vlahovic. Juve betaalt zo’n 15 miljoen euro voor Kostic, die een contract ondertekende van vier jaar.

Bij Watford staat Emmanuel Dennis op vertrekken. Volgens Sky Sports is de voormalige spits van Club Brugge op weg naar Nottingham Forest. De promovendus is bereid om daarvoor 20 miljoen euro op tafel te leggen.

En waar speelt Mauro Icardi komend seizoen? Paris Saint-Germain zal het meer dan waarschijnlijk niet zijn. Sinds de komst van zijn landgenoot Lionel Messi is de Argentijnse spits quantité négligable geworden in de Franse lichtstad. Het bestuur van PSG liet hem duidelijk verstaan dat een transfer wenselijk is, Galatasaray en Manchester United zouden alvast op vinkenslag liggen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top