Rangers en PSV treffen elkaar in play-offs van Champions League

UEFA Champions League | Dinsdag en woensdag vinden de play-offs van de UEFA Champions League plaats, de laatste horde voor de groepsfase van het prestigieuze kampioenenbal. Union is niet van de partij, maar er blinken toch enkele mooie affiches.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Union had er nog bij kunnen zijn, maar de 3-0 nederlaag in Glasgow was de doodsteek voor de Brusselse Champions League-ambities en -dromen. Voor de neutrale fan maakt het niet uit, want in de play-offs zal er genoeg zijn om naar uit te kijken, met Rangers tegen PSV Eindhoven als grootste blikvanger. De heenmatch vindt dinsdag (21u) plaats in Schotland. De wedstrijd belooft een klepper te worden, zeker als je ziet wat de Nederlanders hebben gepresteerd tegen Monaco.

Niet de meest glamoureuze affiches

Door de laatste hervorming van de Champions League mogen de grootste liga's al hun clubs rechtstreeks naar de groepsfasen sturen, wat minder grote namen in de play-offs betekent. De andere wedstrijden van dinsdag zijn geen droomaffiches van het kaliber van de eindfase.

Het Noorse Bodø/Glimt, een ploeg die elk seizoen beter wordt, neemt het op tegen Dinamo Zagreb, dat geen introductie nodig heeft. Ook neemt Kopenhagen, vaste waarde in Europa, het in Denemarken op tegen Trabzonspor uit Turkije.

Dynamo en Benfica

Woensdag neemt Dynamo Kiev het op tegen Benfica (21u). Het spreekt voor zich dat de Oekraïners erop gebrand zijn om de groepsfase van de Champions League te bereiken. Benfica wil zijn status van achtstefinalist van vorig jaar waarmaken.

Daarvoor (18u45) reist Viktoria Plzen af naar Azerbeidzjan om het op te nemen tegen Qarabag. Ook al zijn de Azeri geen grote voetbalfans, er bestaat geen twijfel over dat deze wedstrijd druk bijgewoond zal worden. Tot slot gaat de laatste wedstrijd van de play-offs tussen Maccabi Haifa en Rode Ster Belgrado (21u).

De terugwedstrijden staan gepland voor volgende week, op 23 en 24 augustus.

Het programma van de play-offs van de UEFA Champions League:

Dinsdag 16 augustus

Wensdag 17 augustus

Volg de Champions League het hele seizoen lang op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top