Heeft Monaco met Malamine Efekele een perfecte kopie van Mbappé gevonden?

Ligue 1 | Voetbalfans zijn door het dolle heen nu AS Monaco Malamine Efekele heeft aangetrokken voor een contract. De jongeling heeft een bijzondere eigenschap: zijn gelijkenis met Kylian Mbappé.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Is Kylian Mbappé gekloond? Dat is de vraag die veel internetgebruikers zich stellen na het vernemen van de ondertekening van Malamine Efekele's eerste profcontract. De 18-jarige, die een sterke fysieke gelijkenis vertoont met de Paris Saint-Germain-spits, heeft veel overeenkomsten met zijn oudere voetbalcollega.

De positie, de linkervleugel en zijn levendigheid maken van Efekele een speler van hetzelfde kaliber als Mbappé, ook al heeft die laatste zijn trukendoos sterk ontwikkeld sinds zijn profdebuut in Monaco. Voorts is het opvallend dat beide spelers zijn geboren in Bondy, in de voorsteden van Parijs. De neo-profvoetballer, die tot 2025 zijn lot aan Monaco heeft verbonden, doorliep net zoals Mbappé ook INF Clairefontaine en had als coach een zekere Wilfried Mbappé.

Meer dan een gelijkenis

Dat Efekele een profcontract heeft gekregen, is niet alleen aan zijn opvallende look te danken. De nieuwbakken profspeler zit ook boordevol talent. Efekele was topschutter bij de U19s met 17 doelpunten. Daar kon hij rekenen op de belangstelling van Chelsea, maar uiteindelijk belandde hij bij Monaco.

Zal de jongen dit seizoen zijn stempel op ASM kunnen drukken? Het profcontract biedt geen enkele garantie en het is in de eerste plaats met de B-ploeg van de Monegasken dat hij zich dit seizoen zal moeten onderscheiden. Mbappé volgde dezelfde weg en had maar een paar maanden nodig om in het eerste elftal te worden opgenomen. De rest is geschiedenis.

Kortom: Efekele mag er niet op rekenen dat hij eenzelfde behandeling als Mbappé krijgt, eenvoudigweg door zijn gelijkenis. De jongeman zal zelfs harder moeten werken dan andere beginnende talenten om zijn eigen reputatie te vestigen en zich te onderscheiden van zijn dubbelganger.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top