Dessers naar de Serie A, Juventus gaat voluit voor Depay

Sport | De zomermaanden zijn synoniem met de zomermercato in de voetbalwereld, en met het WK in aantocht zou de komende transferperiode weleens een hele drukke kunnen worden. Proximus Pickx brengt je een dagelijkse update van de laatste transfers en geruchten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bij Racing Genk waren er vandaag de nodige transfers. Cyriel Dessers rondde zijn transfer naar het Italiaanse Cremonese af, dat ongeveer 6,5 miljoen euro veil had voor de spits. Aan ingaande zijde was er de komst van Matias Galarza. De 19-jarige Argentijnse verdedigende middenvelder tekende voor 4 jaar en Genk betaalde ongeveer 6 miljoen euro aan Argentinos Juniors.

Club Brugge wil nog zwaar uithalen op de transfermarkt en Sander Berge is de absolute topprioriteit. De Noorse defensieve middenvelder van Sheffield United is een dure vogel, en zelfs een Belgische recordaanbieding van 15 miljoen euro was nog niet genoeg. Club Brugge zal richting 20 miljoen euro moeten gaan als het de ex-speler van Genk terug wil halen naar België.

AA Gent gaat dan toch niet in zee met Benito Raman. Die zou azen op een terugkeer naar het buitenland, maar tot op heden viel er nog geen bod binnen bij Anderlecht. De Brusselaars willen zich ook nog versterken, aangezien Francis Amuzu (OGC Nice) en Sergio Gomez (Manchester City) mogelijk andere oorden opzoeken. Darko Churlinov van VfB Stuttgart zou een akkoord hebben met RSCA omtrent een contract van vijf seizoenen. Paars-wit zou 4 à 5 miljoen euro moeten betalen voor de 22-jarige Noord-Macedonische international.

KV Mechelen rondde nog een uitgaande transfer af. Gustav Engvall wordt tot eind dit jaar uitgeleend aan de Noorse club Sarpsborg.

Ruiz op weg naar PSG

Juventus kan nog aanvallende versterking gebruiken en de Oude Dame heeft zijn zinnen gezet op Memphis Depay. De Catalanen willen af van zijn contract en hij mag de club gratis verlaten. Daarnaast wil Juventus ook Filip Kostic aantrekken. De speler komt eerstdaags over van Eintracht Frankfurt.

PSG gaat ook nog een slag slaan op de transfermarkt. De Parijzenaars onderhandelen met Napoli en ze zouden op een zucht staan van een akkoord omtrent de overgang van Fabian Ruiz. PSG zou ongeveer 25 miljoen euro betalen voor de technisch vaardige middenvelder. De club gaat ook nog een speler van de hand doen, want PSG heeft een akkoord bereikt met Stade Rennes omtrent de transfer van Arnaud Kalimuendo. De club van Jérémy Doku en Arthur Theate gaat plus minus 20 miljoen euro betalen voor de aanvaller.

Eindigen doen we met Manchester United. Manager Erik ten Hag kan duidelijk versterking gebruiken en de ex-trainer van Ajax wil in zijn thuisland gaan shoppen. Zo zou hij de komst van Cody Gakpo willen afronden. De spits van PSV kost om en bij de 40 miljoen euro.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top