Union Sint-Gillis bekampt Rangers voor de eer… en een grote smak geld

Sport |

De Belgische vicekampioen Union Sint-Gillis speelt dinsdagavond zijn return van de derde voorronde in de Champions League tegen Rangers in Glasgow. Kwalificatie zou alvast een grote opsteker betekenen voor de Brusselse traditieclub.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voor aanvang van het tweeluik met Rangers, verliezend finalist van de Europa League vorig seizoen, was Union allesbehalve de favoriet. Na de heenmatch van vorige dinsdag aan Den Dreef in Leuven verrasten de mannen van Karel Geraerts echter vriend en vijand door de Schotten met 2-0 over de knie te leggen. De spanning blijft evenwel nog steeds enorm, met een pittige verplaatsing naar het Ibrox Stadium voor de boeg. Op het spel staat een dubbele ontmoeting met het AS Monaco van Philippe Clement of PSV Eindhoven om effectief door te stoten tot de groepsfase van de Champions League. Het zou evenzeer een mooie financiële beloning zijn voor de club die na een afwezigheid van 58 jaar zijn comeback maakt op het Europese toneel.

5 miljoen euro in de pocket?

Als de Unionisten er dinsdag in slagen om hun voorsprong te consolideren, zien ze met de plaatsing voor de play-offronde een som van 5 miljoen euro tegemoet. Dat zou perspectieven bieden met het oog op de realisatie van bepaalde projecten. “Het is een geweldige motivatie voor de club, maar de spelers moeten er niet te veel aan denken. We zijn nog steeds een bescheiden club. 5 miljoen euro zou kunnen helpen bij de bouw van het nieuwe stadion. Maar we zullen nooit het budget hebben om een team uit te bouwen op het niveau van de Champions League”, verklaarde CEO Philippe Bormans aan La Dernière Heure.

De som mag misschien enigszins belachelijk lijken in verhouding tot de bedragen die tegenwoordig met het voetbal gemoeid zijn, maar het is wel meer dan het team op jaarbasis opstrijkt aan televisiegelden.

Troostprijs

Als ze dinsdag na het laatste fluitsignaal hun Champions League-droom moeten opbergen, is er nog altijd het vangnet van de Europa League, waarin ze sowieso verzekerd zijn van de groepsfase.

Op financieel vlak levert deelname aan de Europa League een vast bedrag van 3,63 miljoen euro op. Daar komt nog eens 1,1 miljoen euro per overwinning en 550.000 euro per gelijkspel bij. Deze sommen staan in schril contrast met de 15,64 miljoen euro die gepaard gaat met de groepsfase van het Kampioenenbal…

Volg de terugwedstrijd in de derde voorronde van de Champions League tussen Rangers en R. Union Sint-Gilloise op dinsdag 9 augustus om 20u45 live op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top