Charleroi moet tegen Seraing een aanvallend probleem oplossen

Jupiler Pro League | Sporting Charleroi leek een haalbaar programma te hebben, maar de eerste wedstrijden van het seizoen waren tot op heden geen succes. Ze boekten een magere drie op negen en coach Edward Still heeft een aantal problemen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Charleroi staat defensief bij momenten te beven en offensief is het onmondig. In de aanval verloor Charleroi de afgelopen maanden Shamar Nicholson (Spartak Moskou) en Vakoun Bayo (Watford). Dat leverde weliswaar bijna 16 miljoen euro op, maar Still zoekt nog steeds naar een nieuwe goalgetter.

Badji stelt teleur

De Carolo’s hoopten dat Youssouph Badji die leemte in de spits zou kunnen opvullen, maar de ex-speler van Club Brugge bakt er voorlopig bitter weinig van. Hij scoorde nog niet, maar de problemen gaan verder dan dat. Charleroi wist tegen KV Oostende uit zestien doelpogingen drie keer te scoren, wat aangeeft dat er te weinig scorend vermogen aanwezig is in heel het team. De kustploeg scoorde drie keer uit negen doelpogingen.

"Het is een verhaal van efficiëntie. We creëerden negen doelkansen, waarvan er enkele erg gevaarlijk waren", legde Edward Still na deze wedstrijd uit. Het is een probleem dat al opdook in de openingsmatch tegen Eupen, toen men slechts vijf keer op doel besloot na twaalf doelpogingen. Er werd toen wel drie keer gescoord. Aanwinst Nadhir Benbouali moet zich nog aanpassen en in het Zwarte Land denken ze aan een nieuwe spits.

Ambities waarmaken

Als Charleroi zijn ambities (een plaats in de top acht) wil waarmaken, moet het een stuk efficiënter worden. Een killer in de spits zou daarom heel erg welkom zijn. Het management kan dus maar best wat budget vrijmaken, al is het niet makkelijk om een vlotscorende én betaalbare centrumspits te vinden.

Het seizoen is nog maar drie speeldagen ver, maar in de volgende twee matchen tegen Seraing en Zulte Waregem kunnen er maar best de nodige punten bij elkaar worden gesprokkeld. Nadien volgt immers met Club Brugge, AA Gent en OHL een zeer pittig programma. Charleroi moet nu al reageren na een povere start.

Volg de Jupiler Pro League, met zaterdag om 18u15 de partij tussen RFC Seraing en Sporting Charleroi, het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top