Anouar Ait El Hadj stilaan in de problemen bij Anderlecht

Sport | RSC Anderlecht moet op de vierde speeldag stevig aan de bak. De Brusselaars trekken naar Sint-Truiden, waar STVV al twaalf competitiematchen op rij ongeslagen is. Mag Anouar Ait El Hadj op het kunstgrasveld eindelijk eens opdraven in de Jupiler Pro League?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Anouar Ait El Hadj brak in het seizoen 2020-2021 helemaal door onder de hoede van Vincent Kompany. De toen 18-jarige aanvallende middenvelder maakte indruk met zijn technisch vermogen – binnen de club werd hij al eens vergeleken met Matias Suarez, zijn diepgang en zijn werklust op het veld. Paars-wit leek er weer een goudhaantje bij te hebben en de fans waren dol op de technisch vaardige speler. In het ‘Park’ hebben ze altijd gehouden van dergelijk type voetballers.

Sterk eerste jaar

In het seizoen 2021-2022 moest de definitieve doorbraak volgen. El Hadj begon echter met een valse noot. Hij kwam met wat kilootjes extra terug uit vakantie en dat viel uiteraard niet goed bij Kompany. El Hadj kende een matige voorbereiding en moest het seizoen starten vanaf de bank. Het talent had nadien moeite om zich weer in de ploeg te knokken en hij bleef steken op 8 basisplaatsen in de competitie, al liet Kompany hem nooit helemaal vallen met ook nog eens 19 invalbeurten. In zijn eerste seizoen tikte hij nog af op 22 basisplaatsen en 6 invalbeurten. El Hadj kende nog een heropleving met een belangrijke treffer tegen KV Kortrijk, een partij die werd gewonnen en waardoor Anderlecht zich verzekerde van de Champions’ play-offs. Daarin was El Hadj amper van waarde.

Het werd een teleurstellend seizoen voor het talent en toen Vincent Kompany Anderlecht verliet, was het de beurt aan opvolger Felice Mazzu om El Hadj weer op zijn beste niveau te krijgen. In de voorbereiding kreeg hij net als Yari Verschaeren en Lior Refaelov kansen om zich te tonen op zijn geliefkoosde positie: de ‘10’. El Hadj toonde veel goede wil – hij was duidelijk fit – maar het is duidelijk dat hij momenteel vertrouwen ontbreekt. Mazzu aanziet hem momenteel als de derde optie na Verschaeren en Refaelov.

Alsnog een vertrek?

Tegen KV Oostende en Cercle Brugge viel El Hadj telkens als negentiende man naast de selectie, tegen Seraing zat hij zelfs helmaal niet bij de kern. El Hadj mocht Europees tegen Paide nog 80 minuten spelen, maar een groot succes was dat niet. Hij toonde veel goede wil, maar de grote vorm is er nog steeds niet.

Felice Mazzu sprak onlangs nog duidelijke taal over El Hadj. "Of hem uitlenen een optie is? Dat moet je aan hem vragen, maar ik reken op hem. Dat is duidelijk. Hij is een zeer goede speler en ik weet dat ik op het middenveld veel keuze heb. De keuzes die ik vandaag maak zijn niet definitief, en momenteel is hij nog altijd heel positief. Anouar is ook een speler die, als hij de komende weken niet zou spelen, ook bij de beloften kan meespelen. Het is niet dat je daar dan definitief moet blijven, hé (lacht). Uiteraard geef ik de spelers uitleg waarom ze niet spelen”, zei hij op een persconferentie.

Het lijkt twijfelachtig of El Hadj trek heeft in matchen in de Challenger Pro League, nadat hij onder Kompany al 57 keer mocht opdraven in de Jupiler Pro League. Is een uitleenbeurt aan een club op het hoogste niveau misschien toch de ideale oplossing? De speler ligt nog tot medio 2024 onder contract in het Lotto Park, dus voor beide partijen is het duidelijk dat dit een cruciaal seizoen wordt. Ofwel speelt El Hadj zich nog in de ploeg en kan er gesproken worden over een nieuw contract of toptransfer, ofwel dooft het huwelijk tussen speler en club uit en wordt het een afscheid via de achterdeur.

Volg de Jupiler Pro League, met zondag om 13u30 de partij tussen STVV en Anderlecht, het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top