Speeldag 4 van de Jupiler Pro League: Anderlecht wil straffe reeks van STVV verbreken

Jupiler Pro League | In de Jupiler Pro League is het tijd voor de vierde speeldag. Vooral de historisch altijd beladen wedstrijd tussen STVV en RSC Anderlecht is een blikvanger. Daarnaast is het ook uitkijken of Club Brugge een crisis kan bezweren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op vrijdag mag KV Oostende zijn goede start proberen verder te zetten tegen AA Gent. De kustploeg pakte 6 op 6 en de Buffalo’s wisten op de vorige speeldag moeizaam hun eerste zege te boeken. De druk ligt alvast bij de bezoekers, want zij gaan voor de top vier. Beiden kunnen mits een zege die top vier binnen sluipen.

Waalse derby

Op zaterdag om 16u wil Westerlo na een 0 op 6 weer punten pakken. Het ontvangt Standard, dat op de vorige speeldag voor het eerst wist te winnen. Als beiden de voeling met de top niet willen verliezen, dan kan er best gewonnen worden. Om 18u15 staat de Waalse derby tussen Seraing en Charleroi op het programma. Seraing laat tot op heden een povere indruk achter en velen aanzien hen als dé degradatiekandidaat bij uitstek. De 0 op 9 is alvast een indicatie dat het momenteel niet draait. Charleroi is met een 0 op 6 ook ‘verplicht’ om stilaan punten te gaan pakken, anders kan het wel al eens woelig worden in het Zwarte Land.

Cercle Brugge en KV Mechelen gaan op hetzelfde tijdstip de strijd aan. De twee verloren elk twee keer en wonnen één keer. Het kan dus wel eens een zeer gelijkopgaand duel gaan worden in het Jan Breydelstadion. Om 20u45 sluit Union SG de dag af met een thuismatch tegen KV Kortrijk. De Brusselaars begonnen met een 4 op 9 en vooral de 3-0-nederlaag tegen KV Mechelen kwam hard aan. Aanvallend klopt het voorlopig nog niet met amper twee gescoorde doelpunten voor de Brusselaars. Zij kunnen best winnen om de top vier in het vizier te houden.

Anderlecht en Club Brugge

Op zondag om 13u30 staat er met STVV tegen Anderlecht een altijd beladen match op het programma. De Limburgse fans zullen de hoofdstedelingen een warm welkom heten in de Hel van Stayen. STVV speelde drie keer gelijk, maar is ondertussen al twaalf wedstrijden op rij ongeslagen in de Jupiler Pro League. Anderlecht moet tonen dat het progressie maakt en na het hapklare brokje tegen Seraing, wacht met STVV een zeer pittige tegenstander. Kan RSCA ook een resultaat boeken tegen een sterkere tegenstander?

Om 16u maakt Antwerp de verplaatsing naar Eupen, dat tegen Club Brugge en KRC Genk bewees dat het een taaie tegenstander kan zijn. De Great Old staat met een negen op negen alleen aan de leiding en wil zijn sterke competitiestart kracht bijzetten met een vierde opeenvolgende overwinning.

Om 18u30 wil OHL de nederlaag van vorige week tegen Antwerp wegwerken in de thuismatch tegen Club Brugge. De landskampioen laat tot op heden een matige indruk achter en moet na een 1 op 6 tegen Eupen en Zulte Waregem winnen in Leuven. Als er weer puntenverlies wordt geleden, zal de druk toenemen in Brugge. Antwerp staat nu al vijf punten voor op de Bruggelingen, en dat zal het bestuur niet echt gelukkig stemmen.

De vierde speeldag wordt om 21u afgesloten door twee revelaties. Zulte Waregem doet het tegen alle verwachtingen in goed met een 4 op 9 en KRC Genk charmeert onder Wouter Vrancken. De Limburgers zijn op dit moment de best voetballende ploeg in België en zij willen aan de Gaverbeek hun goede start kracht bijzetten. Al zal Vrancken het zonder de naar Cremonese vertrokken Cyriel Dessers moeten stellen, waardoor Paul Onuachu wellicht opnieuw zal starten.

Het programma van speeldag 4 van de Jupiler Pro League:

Vrijdag 12 augustus

Zaterdag 13 augustus
Zondag 14 augustus
Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top