Croky Cup: Virton en Dender kennen tegenstander; nog vier kandidaten voor andere CPL-teams

Sport | Terwijl Lierse Kempenzonen, RWDM, Lommel SK, KMSK Deinze, SK Beveren en Beerschot VA pas eind augustus in actie komen in de vijfde voorronde van de Croky Cup, moeten Dender EH en RE Virton al in de derde voorronde aan de bak. Dender moet als kampioen van eerste nationale vervroegd aantreden in de beker en Virton werd vooruitgeschoven als sportieve degradant uit 1B (in de plek van het failliete Moeskroen).

Door Pickx

Deel dit nieuws

In principe staan de bekerwedstrijden komend weekend geprogrammeerd, maar omdat dan ook de Challenger Pro League start moet er gezocht worden naar een andere datum. Dender mag het in eigen huis opnemen tegen RFC Wetteren (2e nationale) terwijl Virton op bezoek moet bij Arquet FC (eerste provinciale).

Als Dender EH de match tegen Wetteren tot een goed einde brengt, dan spelen ze in de volgende ronde opnieuw thuis tegen de winnaar van het duel Trois-Ponts - Jette. Voor Virton wacht er (bij winst tegen Arquet) een nieuwe uitmatch. Zij spelen dan op het veld van de winnaar van het duel tussen Union Namur en Tongeren.

Als ze die ronde ook nog eens overleven, dan komen ze in de ronde waarin ook de andere 1B-profteams gaan spelen. De beloftenteams mogen niet deelnemen. Naast het bovengenoemde zestal komen ook JPL'ers KVC Westerlo en RFC Seraing al in actie in die ronde.

Hieronder vindt u de mogelijke tegenstanders van de zes 1B-teams die in de vijfde voorronde voor het eerst aan de bak moeten.

Lierse Kempenzonen (thuis)
FB Humbeek - Sparta Petegem vs. KRC Mechelen - Drongen

RWDM (uit)
KSV Oudenaarde - SK Berlare vs. RUS Biesme - VW Hamme

KMSK Deinze (thuis)
VK Ninove - Couvin-Mariembourg vs. Bocholt VV - CS Manage

Beerschot VA (uit)
Knokke FC - ASV Geel vs. KFC Ranst - KVC Houtvenne

SK Beveren (thuis)
USRL Visé - RC Harelbeke vs. RUS Binche - O. Wijchmaal

Lommel SK (uit)
Londerzeel - La Louvière vs. Lyra-Lierse vs. Zwarte Leeuw

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top