Zetten OHL Women hun voet naast die van Anderlecht?

Sport | Vrijdag wordt de Belgische nationale vrouwelijke voetbalcompetitie Lotto Super League op gang getrapt. De dames van Oud-Heverlee Leuven spelen dan hun eerste wedstrijd tegen AA Gent Ladies en willen hun ambities voor de komende jaargang meteen kracht bijzetten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ondanks het feit dat de dames van RSC Anderlecht zich vorig seizoen tot kampioen hebben gekroond, vangt ook OH Leuven het nieuwe seizoen aan met volle moed. Enkele maanden geleden behaalde de Leuvense dames immers een knappe tweede plaats in de Lotto Super League en dat en dat doet hen opnieuw dromen van meer. Toch wordt het zaak om meteen bij de les te zijn, want OHL kan komend seizoen geen beroep meer doen op Lenie Onzia, die een punt achter haar carrière heeft gezet, en Lena Vanzeir, die naar Racing Genk is verkast. Wil OHL opnieuw een tweede plaats halen, of zelfs kampioen spelen, dan graait het best meteen drie punten mee vanuit Gent.

Evrard oog in oog met ex-club

OHL heeft er dit seizoen een nieuwe sleutelpion bij: doelvrouw Nicky Evrard. Evrard maakte enkele weken geleden de overstap van AA Gent naar OH Leuven en zal dit weekend oog in oog komen te staan met voormalige teamgenoten. Gelukkig kan ze op de steun rekenen van haar nieuwe team en in het bijzonder van de achterhoede van OHL die bestaat uit Sari Kees, Amber Tysiak, Hannah Eurlings en Ella Van Kerkhoven. Samen zullen ze er alles aan doen om de nul te houden.

Het doel van OHL blijft om Anderlecht van de troon stoten en dat project heeft dit jaar meer dan ooit kans op slagen. De Brusselse dames zagen coach Johan Walem en sterspeelster Tessa Wullaert vertrekken. Die laatste speelt dit seizoen bij Fortuna Sittard. Ze moeten ook het vertrek van verdedigster Ella Van Kerkhoven zien op te vangen. De Gentse coach Dave Mattheus kreeg van het Anderlecht-bestuur het vertrouwen en zijn eerste lakmoesproef volgt komende vrijdag tegen Aalst. Mattheus zal naar alle waarschijnlijkheid Marie Minnaert, Silke Vanwynsberghe en de nieuwe Amerikaanse aanwinst Allie Thornton een kans geven en nagaan of zij uit het juiste Brusselse hout zijn gesneden.

Vrijdag spelen de dames van KV Mechelen voor het eerst een partij in de Lotto Super League. Ze doen dat uit tegen Charleroi. Diezelfde avond ontvangt White Star Woluwe Racing Genk. Zaterdag klimmen de dames van Club YLA de bus op richting het stadion van Zulte-Waregem. Als ze die partij winnend afsluiten, stappen ze de week daarop, thuis tegen Standard, vast met een goed gevoel het veld op. De dames van Standard Femina treden dit weekend nog niet in actie.

Volg de Lotto Super League, inclusief de wedstrijd tussen KAA Gent Ladies en OHL Women op zaterdag vanaf 13u25 op Eleven Pro League 1, verkrijgbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus. Blijf via onze website op de hoogte van het laatste nieuws uit de Scoore Super League, inclusfief de rangschikking en de speelkalender. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top