Van Landschoot en Delanghe ruilen Nederland in voor de Challenger Pro League

Challenger Pro League | Met Jellert Van Landschoot en Maxime Delanghe heeft de Challenger Pro League er opnieuw twee interessante (Belgische) profielen bij. Van Landschoot gaat aan de slag bij KMSK Deinze terwijl Delanghe de blessure van Teunckens mee moet opvangen bij Lierse Kempenzonen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De 24-jarige Van Landschoot heeft natuurlijk al een verleden in 1B. De centrale middenvelder was in 2018-2019 een opkomend talent bij OH Leuven en speelde in 2020-2021 ook nog 19x mee bij Lierse Kempenzonen. Het meeste speelminuten maakte hij wel in Nederland; waar hij al voetbalde voor FC Eindhoven, NEC Nijmegen en Helmond Sport.

Bij die laatste club was hij vorig seizoen een onbetwiste basispion en maakte hij ook nog de hele voorbereiding mee. Zo scoorde hij recent nog tegen zijn ex-club Lierse Kempenzonen. Van Landschoot kreeg bij Deinze een contract voor twee seizoenen (+ optie).

Delanghe is misschien iets minder bekend bij het 1B-publiek. De 21-jarige doelman komt uit de jeugdwerking van PSV Eindhoven; waar hij zich de voorbije twee seizoenen profileerde als doelman van Jong PSV. Met de beloften van de lampenclub speelde hij mee in de Keuken Kampioen Divisie (Nederlandse tweede klasse). Daarnaast zat hij ook al regelmatig op de bank bij het eerste elftal én is hij Belgisch beloftenjeugdinternational.

De jonge doelman tekende een contract voor een seizoen (met optie) en zal in eerste instantie de langdurige blessure van Jens Teunckens moeten opvangen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top