Analyse Lierse K. (CPL): gestaag timmeren aan de weg naar boven

Challenger Pro League | In de laatste rechte lijn richting competitiestart nemen we de twaalf Challenger Pro League-deelnemers voor het seizoen 2022 - 2023 even onder de loep. Wie liet zich gelden op de transfermarkt, wat vertelden de oefenduels ons en tot waar reiken de ambities? Vandaag nemen we Lierse Kempenzonen onder de loep.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Lierse Kempenzonen kende vorig seizoen een rustig voetbaljaar. De Kempenaars bleven probleemloos uit de degradatiezone, maar konden ook nooit echt aansluiting vinden bij de topteams. Dat resulteerde in een degelijk seizoen met enkele mooie uitschieters (voornamelijk tegen Westerlo en Waasland-Beveren) waarin de Pallieters zichzelf uiteindelijk op een vijfde plaats parkeerden.

Belgische basis, buitenlandse sterkhouders

Dit seizoen wil Lierse Kempenzonen opnieuw een stap vooruit zetten. Coach Tom Van Imschoot zag met Kenneth Schuermans (Deinze), Stallone Limbombe (Famagusta) en Jonathan Hendrickx (Wezet) wel enkele titularissen vertrekken terwijl er met Scott Bitsindou (Livingston), Yvan Yagan (KVK Tienen) en Thibeau Swinnen (Thes Sport) ook nog drie jongens vertrokken die dicht tegen de typeploeg aanleunden. Spits Hakim Abdallah werd dan weer met een onvoldoende doorgestuurd.

Maar dankzij een degelijk scoutingsapparaat en een clubfilosofie - een volkse omgeving met kansen voor Belgen - die een bepaald type speler zeker aanspreekt, werden er wel weer enkele zaakjes gedaan. Jarno Libert (RWDM), Daan Vekemans (OHL), Joedrick Pupe (Winkel), Mehdi Tarfi (Deinze), Lucas Walbrecq (Rochefort) en Sebastiaan Brebels (Akureyri) versterkten het Belgenbastion en met Leonardo Rocha en Serge Tabekou werden er ook twee buitenlanders gehaald die hun waarde al meermaals bewezen hebben in 1B.

Aantrekkelijke oefenduels

In de oefencampagne liet Lierse Kempenzonen al zien dat het opnieuw een moeilijk te bekampen blok zal zijn in het nieuwe seizoen. Zo werd Club Brugge op 1-1 gehouden terwijl er vlot gewonnen werd van Tienen (2-4), Eindhoven (3-1), Heist (6-0) en Knokke (4-1). Enkel Helmond (0-1) toonde zich de meerdere van de Pallieters én slaagde er ook als enige in om geen goal binnen te krijgen van de Kempenaars. In de andere duels scoorde Lierse Kempenzonen wel heel vlot.

Top zes; of meer?

Alle ingrediënten lijken dan ook aanwezig om opnieuw een stap vooruit te zetten. Dat zou dit seizoen moeten betekenen dat de club zich vrij moeiteloos kan handhaven in de top zes en misschien wel mee kan doen voor meer.

In tegenstelling tot enkele andere clubs kiest Lierse Kempenzonen alvast voor een gestage weg naar boven waarin stabiliteit en mentaliteit twee belangrijke waarden blijven. Die twee zaken hebben in het verleden (samen met kwaliteit) al wel vaker voor mooie resultaten gezorgd in 1B.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top