Analyse SL16 FC (CPL): snelle groei noodzakelijk om pijnlijk seizoen te vermijden

Challenger Pro League | In de laatste rechte lijn richting competitiestart nemen we de twaalf Challenger Pro League-deelnemers voor het seizoen 2022 - 2023 even onder de loep. Wie liet zich gelden op de transfermarkt, wat vertelden de oefenduels ons en tot waar reiken de ambities? Vandaag nemen we SL16 FC onder de loep.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vorig seizoen moest de U21 van Standard het langste wachten op zekerheid over een plekje in het profvoetbal. De Luikenaars konden zich pas op de slotspeeldag van het beloftenseizoen verzekeren van de vierde plek na een 2-2 gelijkspel tegen Sporting Charleroi waardoor grote concurrent KAA Gent één puntje te kort kwam om een plek bij de profs te claimen.

Niet echt versterkt

Vreugde alom op Sclessin, maar toen de voorbereidingen op het nieuwe seizoen begonnen waren er toch al meteen enkele hekele punten. Zo moest er op zoek gegaan worden naar een nieuwe coach. Die zoektocht stopte al snel in eigen huis bij Will Still, maar de ex-coach van onder meer Lierse en Beerschot koos uiteindelijk voor een (nieuw) avontuur bij Reims.

Uiteindelijk werd er pas half juli een nieuwe coach gevonden met Joseph Laumann; een Marokkaanse Duitser van 38 die vorig seizoen actief was bij Barnsley.

Laumann kreeg met Frédéric Duplus meteen een verlengstuk op het veld. De 32-jarige verdediger moet als enige +23-speler voor de nodige ervaring zorgen, want voor het overige beschikt SL16 FC over een hele jonge ploeg. Met Mmaee (Bologna), Labila (Hoffenheim), Bettinger (Le Mans) en Dumont (STVV) vertrokken er tevens ook enkele talenten terwijl Canak en Noubi definitief werden doorgeschoven naar de A-kern. Al wil dat natuurljk niet zeggen dat ze niet in aanmerking komen voor een selectie bij SL16 FC.

Matige oefencampagne

Dat maakt dat de ploeg niet echt versterkt is tegenover vorig seizoen, terwijl ze toen al maar net de top vier haalden bij de beloften. Standard heeft wel een sterke jeugdwerking, maar het zal toch wat afwachten zijn of de jonge talenten zich staande kunnen houden in de Challenger Pro League.

De oefencampagne toonde alvast aan dat er nog werk aan de winkel is. Enkel Berchem werd geklopt (6-0) terwijl er nederlagen waren tegen RFC Luik, MVV en de beloften van Werder Bremen.

Alles lijkt er dan ook op dat SL16 FC heel snel zal moeten groeien om een zwaar en moeilijk seizoen te vermijden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top