Ruud Vormer mag beschikken, Dortmund zoekt vervanger voor Sébastian Haller

Voetbal |

De zomer staat traditioneel in het teken van de transferperiode in de voetbalwereld. Met het WK van later dit jaar in aantocht, zullen veel spelers een goeie transfer in de wacht willen slepen om zich bij hun nieuwe club de kijker van de bondscoaches te spelen. Proximus Pickx bezorgt je elke dag een update van de laatste transfers en geruchten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De 34-jarige Nederlander Ruud Vormer begon in de competitieopener tegen KRC Genk in de basis, maar zijn situatie is duidelijk. Nu Casper Nielsen van Union is overgekomen, moet de aanvoerder van Club Brugge niet meer op speelkansen rekenen. Vormer is net begonnen aan zijn negende seizoen in Brugge, maar nu hij niet meer in de sportieve plannen past, valt het nog te bezien of hij zijn laatste contractjaar zal uitdoen.

Met Vincent Kompany aan het roer hengelde de Engelse tweedeklasser Burnley FC reeds Josh Cullen (Anderlecht) en Samuel Bastien (Standard) binnen. Maar de koophonger van Kompany op de Belgische velden is daarmee nog niet gestild. Zo heeft Burnley ook interesse in Manuel Benson van Antwerp. Een bod onder de drie miljoen euro werd echter afgewezen door The Great Old

Aleksandar Radovanovic lijkt heel duidelijk weg te willen bij KV Kortijk. De 28-jarige Servische centrale verdediger uitte namelijk zijn ongenoegen op sociale media over zijn situatie bij de club aan de hand van enkele verhalen op Instagram. Daar lazen we onder meer de tekst “Don’t let your loyalty become slavery”, oftewel “Laat je loyaliteit geen slavernij worden”.

Icardi richting Bundesliga?

Zoals eerder werd aangekondigd, is nu ook officieel bevestigd: Mathys Tel trekt van Rennes richting Bayern München. De Duitse landskampioen legt een som van 20 miljoen euro neer die nog via bonussen kan oplopen tot bijna 30 miljoen. Ter herinnering: de nog maar 17-jarige spits heeft slechts 79 officiële minuten op de teller bij de Bretoense club.

Borussia Dortmund wil het Bayern München het komende seizoen opnieuw zo lastig mogelijk maken om de Duitse titel te pakken. De Borussen zagen met Erling Haaland wel een sleutelfiguur vertrekken. Sébastian Haller werd binnengehaald als vervanger, maar bij de Ivoriaanse spits werd onlangs een tumor ontdekt op de testikels. De traditieclub zal het nu wel een tijdje moeten stellen zonder Haller. Daarom zoekt de club van Rode Duivels Thomas Meunier en Thorgan Hazard naar alternatieven op de transfermarkt. Daarbij is de club uitgekomen bij Mauro Icardi, wiens carrière bij PSG wat in het slop is geraakt.

Daniel Maldini, de zoon van Paolo, wordt door AC Milan verhuurd aan La Spezia. De 20-jarige aanvallende middenvelder zal één jaar uitkomen voor de eersteklasser. In de huurdeal werd geen koopoptie afgesproken.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top