Arthur Theate op weg naar Rennes: een match made in heaven?

Sport | Rode Duivel Arthur Theate staat op het punt om zijn carrière verder te zetten bij Stade Rennais. De club waar ook landgenoot Jérémy Doku vertoeft, zou wel eens de perfecte volgende stap kunnen zijn voor de verdediger met de weelderige haardos.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wat gaat het de voorbije seizoenen loeihard voor Arthur Theate. Twee jaar geleden stond de verdediger bijna op het punt te stoppen met voetballen. Hij had bij Standard net te horen gekregen dat hij niet goed genoeg was om in 1A te voetballen. KV Oostende wierp een reddingsboei richting Theate, eentje waar ze geen spijt van zouden krijgen. Op amper één seizoen tijd ontbolsterde Theate helemaal onder coach Alexander Blessin. Zo fel zelfs dat Bologna al na drie wedstrijden in het seizoen 2021-2022 kwam aankloppen en zes miljoen op tafel legde.

Daarmee was de kous nog niet af voor Theate, die dankzij goede prestaties in de Serie A werd opgepikt door Rode Duivels-bondscoach Roberto Martinez en nu tot de Belgische kern behoort. Eind vorig seizoen werd hij zelfs bij de elf beste verdedigers van de Italiaanse eerste klasse gekozen. Hierdoor wil Stade Rennes hem nu en hebben ze 15 miljoen euro veil voor Theate. Hij kan met andere woorden Bologna nu al meer dan het dubbele opbrengen.

Centrale verdediger gezocht

Komend seizoen zou Theate dus kunnen uitkomen voor Rennes. De ploeg van Jérémy Doku eindigde vierde in de Franse competitie en treedt rechtstreeks aan in de groepsfase van de Europa League. Dit zou nog eens een extra stap in de carrière van Theate kunnen zijn vermits Bologna vorig seizoen op een 13de plaats afklokte en geen Europees voetbal speelt.

Theate zou naar verluidt de clubs voor het uitkiezen hebben. Ook in Italië zelf snuffelden al enkele clubs naar de diensten van de centrale verdediger. Al sinds de wintermercato bekijkt AC Milan de mogelijkheid om Theate binnen te hengelen. De vraag is of Theate er genoeg aan spelen zou komen, ook al zou een stap naar de Italiaanse landskampioen en Champions League-voetbal nog hoger zijn dan Rennes. Bij de Bretoense club lijken de speelkansen net dat tikkeltje hoger te liggen, wat geen overbodige luxe is met het WK in Qatar in het vooruitzicht.

Vooral omdat de club met Nayef Aguerd een sterkhouder achterin is kwijtgespeeld. De Marokkaan trok voor 35 miljoen euro richting West Ham United. Bruno Génésio, de coach van Rennes, is dus naarstig op zoek naar een waardige vervanger. 

Oog voor talent

Rennes bevestigde ook de voorbije jaren haar status als stabiele subtopper in Frankrijk, met een vierde, zesde en derde plaats in de afgelopen drie seizoenen. Dat doet de club door slim te investeren in talentvolle spelers die ze met een fikse meerwaarde kunnen verkopen. Aguerd is daar een mooi voorbeeld van. Die werd voor 4 miljoen euro aangetrokken en is nu voor 35 miljoen euro weg. Met ook nog Eduardo Camavinga, Edouard Mendy, Raphinha, Ismaïla Sarr en Ousmane Dembélé heb je een aantal mooie voorbeelden. Oog voor talent hebben ze daar wel in Rennes.

Dit slim beleid moet als muziek in de oren klinken van Theate, die met zijn sterke karakter stelselmatig hogerop wil klimmen. Rennes kan dus zo’n stap hogerop zijn, maar hoeft zeker geen eindstation te zijn voor de nog altijd maar 22-jarige Theate. Dat Theate ook nog eens in een opnieuw Franstalige omgeving terechtkomt, is ook een mooi meegenomen surplus. En met de Jérémy Doku loopt er al een landgenoot rond die Theate meteen wegwijs zou kunnen maken.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top