Toby Alderweireld drukt meteen zijn stempel bij Antwerp

Jupiler Pro League | Royal Antwerp Football Club heeft de start van het nieuwe voetbalseizoen niet gemist. Het won afgelopen weekend met 0-2 van KV Mechelen en pakte op die manier drie punten. Bij Antwerp stond Rode Duivel Toby Alderweireld tussen de lijnen. Hij maakte een solide indruk tegen Mechelen en zal dat opnieuw trachten te doen tegen Zulte Waregem.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Minuut 31 in de partij Antwerp - Zulte Waregem. Kersverse Antwerp-verdediger Toby Alderweireld heeft de bal aan de voet en mag het spel voor The Great Old beginnen maken. Hij maakt enkele meters en ziet dan hoe een ijverige Michael Frey zich los kan wrikken bij zijn verdedigers. De Rode Duivel twijfelt niet, verstuurt een lange bal in de rug van de Zwitserse nummer negen en die neemt het leer vakkundig aan. Frey kapt, draait en is de verdediging van KV Mechelen-verdedigers te snel af. De Zwitser legt aan en trapt de 0-1 tegen de touwen.

Het eerste doelpunt van Antwerp dit seizoen is eentje om in te kaderen. Het zette Antwerp niet enkel in een zetel achter De Kazerne, het brak ook de lans voor Toby Alderweireld die voor de allereerste keer in het rode shirt van The Great Old stond te voetballen. Hij bewees ook meteen dat Antwerp dit seizoen een nieuw wapen achter de hand heeft.

In de as van de ploeg

Dat zal de nieuwbakken coach Mark Van Bommel vast ook gezien hebben. Hij was de afgelopen weken druk in de weer om bij de Antwerp-spelers heel wat nieuwe spelprincipes aan te leren en is maar al te blij dat hij over een solide verdediger beschikt. Eentje die tijdens deze overgangsperiode niet enkel de lijnen kan uitzetten, maar ook aanvallend zijn steentje kan bijdragen als dat nodig is.

Alderweireld zal samen met Jean Butez (in doel), Radja Nainggolan (op het middenveld) en Michael Frey (in de spits), de centrale as vormen van de Royal Antwerp Football Club. Hij zal zijn ploegmakkers moeten coachen, de ploeg moeten laten opschuiven wanneer dat nodig is en af en toe zelf proberen om het spel open te breken. Als nu enkel Radja Nainggolan zijn ritme terugvindt - en Butez en Frey op niveau blijven spelen -, wordt Antwerp dit seizoen een zeer geduchte tegenstander voor elke club uit de Jupiler Pro League en wat ons betreft misschien wel een titelkandidaat.

Volg de Jupiler Pro League, met onder meer Royal Antwerp FC - SV Zulte Waregem op zondag 31 juli vanaf 20u40 op Eleven Pro League 1, het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top