Community Shield serveert prestigeduel tussen Manchester City en Liverpool

Sport | Ook in Engeland zitten ze op het puntje van hun stoel om het nieuwe voetbalseizoen op gang te trappen. Traditioneel wordt dat nieuwe seizoen geopend met de Community Shield. Die krijgt dit jaar een kraker met een duel tussen landskampioen Manchester City en vicekampioen en FA Cup-winnaar Liverpool.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Naar prestige toe durft de Community Shield soms wat op de achtergrond te verdwijnen. Toch wordt er vaak over het Kanaal reikhalzend uitgekeken naar het duel. Het geeft meteen de gelegenheid om een voorsmaakje te krijgen van wat er het komend seizoen mag verwacht worden. Zeker wanneer de twee beste ploegen van Engeland oog in oog staan met elkaar.

Manchester City en Liverpool leken het voorbije jaar van een andere planeet te komen ten opzichte van hun concurrenten in de Premier League. Chelsea, de uiteindelijke nummer drie, finishte vorig seizoen op zo’n 20 punten van Man City en Liverpool. De race om de titel werd een echte thriller. Op de slotspeeldag, die bol stond van de plottwists, pakten Kevin De Bruyne en co. uiteindelijk de titel met slechts 1 punt voorsprong op Liverpool.

Het is pas de tweede keer in de geschiedenis van de Community Shield dat beide teams tegenover elkaar staan. In 2019 wonnen de Citizens na het nemen van strafschoppen.

Wie pakt psychologisch voordeel?

Het duel krijgt een uitzonderlijke primeur, vermits de Community Shield van dit jaar niet kan plaatsvinden in het mythische Wembley-stadion. Op dezelfde dag vindt namelijk de EK-finale bij de vrouwen plaats. Om die reden wordt er uitgeweken naar het King Power Stadium van Leicester City, dat vorig seizoen de Community Shield wist te winnen. Liverpool gaat op zoek naar een 16de schaal, de laatste dateert al van 2006. City wil op zijn beurt voor de 7de keer de Community Shield winnen. Maar meer dan de prijs die eraan vasthangt, zal het ene team een psychologisch voordeel proberen behalen ten opzichte van de andere titelconcurrent.

Sommige spelers die de voorbije jaren tot het meubilair van beide ploegen behoorden, zullen er echter dit jaar niet meer bij zijn. Bij Liverpool trok Sadio Mané de deur achter zich dicht en gaat zijn heil nu zoeken bij Bayern München. Bij City hoeft je niet meer te zoeken naar Gabriel Jesus, Raheem Sterling en Oleksandr Zinchenko. 

Eerste Haaland versus Nuñez

Uiteraard zaten beide ploegen niet stil en wisten al gedeeltelijk de vertrekkers te compenseren. Zowel Liverpool als Man City trokken de geldbuidel open om zich aanvallend te versterken. De Reds lokten de Uruguyaan Darwin Nuñez van Benfinca naar Liverpool voor bijna 80 miljoen euro. De Citizens wisten dan weer Erling Haaland los te rukken bij Borussia Dortmund voor een totaalbedrag van ongeveer 100 miljoen euro. 

Verwacht je dus meteen aan een eerste slag der nieuwe goalgetters in de aanstaande Community Shield. Beide spitsen toonden reeds in de voorbereiding meteen in vorm te zijn. Haaland had tegen Bayern in een vriendschappelijk duel slechts 12 minuten nodig om zijn rekening te openen bij City, terwijl Nuñez in een oefenpot tegen Leipzig meteen vier keer raak schoot.

Kijk op zaterdag 30 juli vanaf 18 uur live naar de Community Shield tussen Manchester City en Liverpool via Eleven 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top