Fabio Silva ontpopt zich meteen tot nieuwe publiekslieveling bij RSC Anderlecht

Sport | In de seizoensopener van RSC Anderlecht tegen KV Oostende moest het nieuwe goudhaantje Fabio Silva eerst nog vanop de bank toekijken. Zijn inbreng ging echter niet onopgemerkt voorbij. Met meteen een doelpunt zette hij zichzelf in de kijker voor een basisplaats tegen Cercle Brugge.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na nog geen 40 minuten voetballen maakte Anderlecht via Majeed Ashimeru zijn eerste goal van het seizoen. Het was op dat moment de verdiende voorsprong voor paars-wit. Nadien voetbalde Anderlecht slordig. Oostende kreeg zeker de mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen. De inbreng echter van Fabio Silva deed het dubbeltje weer aan de kant van Anderlecht vallen.

Felice Mazzu koos in zijn eerste basisopstelling bij Anderlecht voor het spitsenduo Sebastiano Esposito en Lior Refaelov. Na 80 minuten mocht Esposito gaan douchen en werd Silva de frontlinie ingestuurd. De jonge Portugees zorgde meteen voor doelgevaar. Eerst zette hij Benito Raman alleen voor doel, zonder resultaat, daarna kreeg hij een gelijkaardige kans die hij even onbegrijpelijk miste. Het was echter uitstel van executie. Een streep in de verste hoek van Silva legde de match in een definitieve plooi. 

Keuzestress bij Mazzu

Veel blijdschap en opluchting was er te zien bij Silva na afloop van de match. “Ben ik nu al de nieuwe publiekslieveling? Dat geeft alvast een fijn gevoel en maakt me zeer dankbaar. Het is geweldig om op het veld goed te voetballen, dat is het belangrijkste voor mij, het team helpen. Scoren is uiteraard ook belangrijk en het is goed dat ik sterk begin maar dat ik de taken van de coach kan uitvoeren, komt eerst."

Een uitstekende mentaliteit die coach Felice Mazzu ongetwijfeld zal smaken. “Fabio heeft iets speciaals”, lachte Felice Mazzu, nadat hij zijn eerste zege als coach van Anderlecht pakte. “Het is een klasse apart, maar een week geleden in de oefenmatch tegen Lyon had ik hetzelfde gezegd over Sebastiano Esposito. We hebben veel aanvallers en allemaal hebben ze specifieke kwaliteiten.”

Het zorgt effectief voor keuzestress bij de paars-witte keusheer. Al lijkt het maar een kwestie van tijd te zijn om het duo Esposito-Silva voorin te zien bij Anderlecht. “Ik denk wel dat ze complementair zijn”, zei Mazzu daar over. “Silva is in mijn ogen een jongen die zowel de bal kan bijhouden als voor diepgang kan zorgen, Esposito kan rond hem heel gevaarlijk zijn.” Silva zelf ziet het alvast zitten. "Ik heb een goede relatie met Sebastiano ontwikkeld, zowel op als naast het veld. We kennen elkaar al goed en grappen wat af onder elkaar.”

Volg de Jupiler Pro League, met onder meer Cercle Brugge - RSC Anderlecht  op zaterdag 30 juli vanaf 15u30 op Eleven Pro League 1, het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top