Bayern München ziet Harry Kane als gedroomde opvolger voor Robert Lewandowski

Bundesliga | Nu Robert Lewandowski niet meer tot het personeelsbestand van Bayern München behoort, is de Duitse landskampioen op zoek naar een waardige vervanger voor de Pool. De club denkt hierbij aan Harry Kane, maar bij Tottenham zijn ze niet zomaar geneigd om hun sterspits te laten vertrekken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

“Harry Kane is een droom voor de toekomst.” Met deze niet te mis verstane woorden lijkt Bayern-CEO Oliver Kahn de Engelse spits Harry Kane het hof te willen maken. Sadio Mané verliet de Premier League reeds voor de Beierse topclub, zou Kane het voorbeeld kunnen volgen? De Britse goalgetter heeft nog een lopend contract tot 2024 en lijkt niet zomaar te mogen vertrekken bij Tottenham, waar hij reeds goed was voor 247 goals in 385 matchen. Het bestuur van de Spurs weigerde vorig seizoen nog maar een bod van 150 miljoen euro van Manchester City.

En daar wringt nu net het schoentje. “Kane is te duur voor ons”, zei Bayern-coach Julian Nagelsmann reeds in een reactie. “Al zou hij wel perfect in ons team passen. Kane zou veel goals scoren in de Bundesliga.” En dat is volgens sommigen niet het enige argument waarom Kane een overstap naar Bayern zou moeten overwegen. “Een transfer naar Bayern zou ervoor zorgen dat Kane eindelijk eens wat prijzen in zijn kast zou kunnen steken”, voegde het Duitse voetbalicoon Jürgen Klinsmann, die ooit voor zowel Bayern als Tottenham speelde, er nog aan toe.

Onrespectvol

Bij de Spurs zijn ze bij monde van coach Antonio Conte not amused met het openlijk geflirt van Bayern richting Harry Kane. “Ik hanteer een andere stijl als ik een speler wil”, maakte de Italiaan duidelijk. “De situatie en het plan voor Kane bij onze club is duidelijk. Hij is een belangrijk deel van ons project, waarom wordt er dan zo openlijk gesproken over hem? Als Bayern iets wil, dan kunnen ze gerust achter de schermen met ons komen praten. Nu komt het zeer onrespectvol over naar Tottenham”, was Conte duidelijk.

Ook ploegmaat Son Heung-min hoopt op een verlengd verblijf van Kane bij Totenham, dat komend seizoen opnieuw te zien zal zijn in de Champions League. “We zijn echt close. We verstaan elkaar goed, zowel op als naast het veld. We pushen elkaar constant om beter te worden”, aldus de Zuid-Koreaan. 

Afwachten dus of Bayern München echt overgaat tot actie om Kane binnen te halen. Alleszins lijkt de spits klaar te zijn voor het nieuwe seizoen. In een oefenduel tegen Europa League-finalist Rangers FC legde Kane er twee in het mandje, waardoor Tottenham won met 1-2.

Volg Bayern München en Tottenham Hotspur dit seizoen via de UEFA Champions League dankzij de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top