Simon Adingra: het nieuwe goudhaantje van Union?

Jupiler Pro League |

Hij heeft na zijn aankomst bij Union niet veel tijd nodig gehad om indruk te maken op de Brusselse fans. Met een sensationeel doelpunt op zaterdag heeft Simon Adingra meteen laten zien dat hij alles in zich heeft om een sterspeler van zijn team te worden. Als hij zijn indrukwekkende openingsprestatie kan herhalen, zou de 20-jarige Ivoriaan dit seizoen een van de belangrijkste troeven van Union moeten zijn.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Union werd zaterdag in Sint-Truiden tijdens zijn eerste wedstrijd van het seizoen stevig met de neus op de feiten gedrukt. De Brusselaars kwamen in de eerste helft in de problemen en stonden al na 21 minuten achter. Hoewel sommige spelers onder hun gebruikelijke niveau speelden, konden de Unionisten rekenen op een van hun nieuwe aanvallende rekruten: Simon Adingra (20). In zijn eerste wedstrijd voor Union gaf de jonge Ivoriaan, uitgeleend door Brighton & Hove Albion, een veelbelovend optreden.

Opgemerkt door de Premier League

Hoewel hij niet altijd de juiste keuzes maakte tijdens de wedstrijd, waren zijn techniek en aanvallend werk zeer effectief. Met nog 20 minuten te gaan kon Union dan toch terug op gelijke hoogte komen. Dat lukte alleen maar dankzij een heerlijke actie van Adingra: een panna bij Mory Konaté, drie kapbewegingen en een krul in de verste winkelhaak. Kortom: een geweldig doelpunt van de nieuwkomer.

De 20-jarige vleugelspeler had eerder al een solide reputatie opgebouwd elders in Europa. Hij genoot zijn opleiding aan de in Ghana gevestigde Right to Dream-academie, die elk jaar zijn meest veelbelovende spelers naar Europa stuurt. Zo kwam Adingra in januari 2020 terecht bij FC Nordsjaelland in Denemarken. Na een jaar van aanpassing bij het jeugdteam van de Deense club, werd de jonge aanvaller uiteindelijk gepromoveerd naar het eerste team.

In Scandinavië werd hij door zijn dribbelvaardigheid, tweevoetigheid en snelheid al snel een begrip. Tijdens 31 optredens in de Deense hoogste klasse vorig seizoen, scoorde de Ivoriaan negen doelpunten en gaf vier assists. En dat ondanks het moeilijke seizoen van zijn ploeg, die niet ver van de degradatie verwijderd was. Hij deed het in elk geval goed genoeg om door de Premier League te worden opgemerkt.

Een nieuw niveau

Afgelopen juni lokte Brighton hem weg met een vierjarige overeenkomst voor ongeveer 8 miljoen euro. De Engelse ploeg leende hem vervolgens uit aan partnerclub Union Sint-Gillis, waar hij aan zijn tweede buitenlandse ervaring begon. Met de Belgische runner-up kan de Ivoriaanse vleugelspeler een nieuwe stap voorwaarts zetten door nogmaals een Europese competitie te ontdekken.

Hij zal ook Deniz Undav en Kaoru Mitoma moeten vervangen, die richting Brighton trokken, en die vorig seizoen twee van de belangrijkste aanvallende sterren van Union waren. Daarnaast rekent Union dit seizoen op de Duitse aanvaller Dennis Eckert Ayensa om het aanvallende gat op te vullen dat Undav en Mitoma nalieten.

Adingra, die profiteerde van de afwezigheid van Loïc Lapoussin om in de basiself te komen, greep zijn kans tegen Sint-Truiden. Er bestaat weinig twijfel over dat we hem nog zullen zien, in ieder geval in de wedstrijd tegen Charleroi volgend weekend. Eén ding is zeker: als hij zich blijft ontwikkelen, kan de jonge vleugelspeler snel een van de grote trekpleisters van de Pro League worden.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top