Andreas Skov Olsen toont meteen zijn waarde bij Club Brugge

Sport |

Zondagavond viel het doek over de opener van het nieuwe Jupiler Pro League-seizoen. Bij Pickx Sports zullen we daags nadien telkens terugblikken met de focus op één speler, het mooiste doelpunt en een markant getal. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

De man van het weekend: Andreas Skov Olsen

De seizoensstart van de Jupiler Pro League werd meteen gekruid met twee knappe affiches. Standard pakte met veel zweten en zwoegen in eigen huis een punt tegen KAA Gent, terwijl Racing Genk het kampioen Club Brugge in het Jan Breydelstadion flink lastig maakte. De Limburgers stuitten echter op een weergaloze Simon Mignolet, die eveneens kans maakte op de MVP-titel van het voorbije weekend. Onze keuze viel echter op Andreas Skov Olsen. De Deen opende de Brugse rekening na 22 minuten voetballen met een heerlijke krul in de verste hoek. Wanneer een 2-2 in de maak leek, bezorgde Skov Olsen Club Brugge uiteindelijk de volle buit. Een penalty van nieuwkomer Cyle Larin belandde tegen de paal, Skov Olsen redde in de rebound. Het werd zo alsnog een perfecte start voor de Belgische landskampioen.


De goal van het weekend: Simon Adingra

Union SG, de grote verrassing van vorig seizoen, begon aan het seizoen van de bevestiging met een billijk gelijkspel op het veld van Sint-Truiden. Al had de vuurdoop van de nieuwe T1 Karel Geraerts helemaal anders kunnen aflopen. Diep in blessuretijd liet STVV het na via een reuzenkans om alsnog de drie punten te pakken. De man van de gelijkmaker voor Union luisterde naar de naam Simon Adingra. De huurling van Brighton moet de leemte opvullen die de vertrokken Kaoru Mitoma naliet. En dat deed de 20-jarige Ivoriaan meteen met brio in zijn competitiedebuut. Na drie spelers te dribbelen, schilderde hij de bal via de paal enig fraai binnen. Het is hopelijk meteen een voorteken voor nog moois dit seizoen.


Het nummer van het weekend: 3

Het openingsweekend zorgde meteen voor spektakel, met doelpunten in iedere partij. Er werden in totaal 23 goals gescoord. Opmerkelijk was dat er meteen drie penalty’s werden toegekend. De eerste goal van het nieuwe seizoen kwam er via de penaltystip, dit dankzij Standard-middenvelder Selim Amallah. Ook in KV Mechelen - Antwerp zette Antwerp-spits Michael Frey een penalty om. Cyle Larin van Club Brugge scoorde de elfmeter dan weer niet, maar mikte ploegmaat Andreas Skov Olsen de rebound wel raak. Werden er meteen drie penalty’s toegekend, er vielen ook nog eens drie rode kaarten in het openingsweekend. Ook hier kreeg Standard de primeur, met na 15 minuten een rode kaart voor Standard-verdediger Alexandro Calut. Ook in Anderlecht-Oostende en Westerlo-Cercle Brugge vielen er rode kaarten. De spelers zijn bij deze gewaarschuwd, ook de scheidsrechters staan meteen op scherp bij aanvang van de competitie.


Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top