Genk-Standard grootste affiche op de tweede speeldag in de Jupiler Pro League

Sport | De Jupiler Pro League opende vorige week de debatten. Komend weekend staat de tweede speeldag op het programma. De grootste affiche is die tussen KRC Genk en Standard.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vrijdag om 20u45 speelt Union SG zijn eerste thuismatch van het seizoen. De Brusselaars speelden op speeldag één gelijk tegen STVV, terwijl tegenstander Sporting Charleroi KAS Eupen versloeg. De Carolo’s kunnen dus rustig afwachten en in het Dudenpark willen ze ongetwijfeld weer aanknopen met een mooie zege.

Anderlecht met 6 op 6?

Op zaterdag staat Felice Mazzu voor een eerste uitwedstrijd op het veld van Cercle Brugge. Anderlecht won zonder te overtuigen zijn openingsmatch tegen KV Oostende en het is vooral uitkijken of Fabio Silva, die scoorde tegen KVO, in de basis start. Cercle Brugge wil zich herpakken na de kansloze nederlaag op het veld van Westerlo. Datzelfde Westerlo speelt om 18u bij OHL. Beide ploegen wonnen hun eerste wedstrijd en kunnen mits een zege van een droomstart spreken. KV Oostende, dat bij momenten goed speelde op het veld van Anderlecht, ontvangt KV Mechelen. Wie pakt zijn eerste zege?

De dag wordt afgesloten met een wedstrijd tussen AA Gent en STVV. Een gevaarlijke partij voor de Buffalo’s, want de Kanaries toonden zich als een hecht blok tegen Union SG (1-1). AA Gent kan zich na het gelijkspel tegen Standard geen puntenverlies veroorloven. Een zwakke start van het seizoen kostte hen de vorige twee seizoenen een plaats in de top vier.

Club Brugge krijgt haalbare kaart

Op zondag om 13u30 staat er met KRC Genk-Standard een topduel op het programma. Beide ploegen wonnen niet op de eerste speeldag. Wouter Vrancken zag Racing Genk met de kansen morsen op het veld van Club Brugge. Het is afwachten of Paul Onuachu terugkeert uit blessure en bij Standard hopen ze na de hoopgevende prestatie tegen AA Gent opnieuw punten te sprokkelen tegen een topclub. De nieuwe Deense linksachter Jacob Barrett Laursen kan zijn debuut maken bij de Rouches.

Om 15u40 staat Club Brugge voor een verplaatsing naar Eupen. Bij de landskampioen toonden jongens als Andreas Skov Olsen, Ferran Jutgla en Simon Mignolet dat ze al in topvorm steken. Kunnen ze Eupen op een hoopje spelen, of kan Bernd Storck met zijn troepen voor een grote stunt zorgen? Om 18u30 ontvangt Seraing, dat wordt aanzien als dé grote degradatiekandidaat, KV Kortrijk. Beide ploegen verloren op de eerste speeldag en een 0 op 6 kan al meteen voor onrust zorgen.

De tweede speeldag wordt om 20u45 afgesloten met een match tussen Antwerp en Zulte Waregem. Mark van Bommel gaat een keuze moeten maken tussen Michael Frey, die op de vorige speeldag twee keer scoorde, en topaanwinst Vincent Janssen. Voorts kan de Argentijn Gaston Avila zijn debuut maken bij de Great Old.

Het programma van de tweede speeldag van de Jupiler Pro League:

Vrijdag 29 juli

  • Union SG – Sporting Charleroi (om 20u15 op Eleven Pro League 1)

Zaterdag 30 juli

  • Cercle Brugge- RSC Anderlecht (om 15u30 op Eleven Pro League 1)
  • KV Oostende – KV Mechelen (om 17u55 op Eleven Pro League 1)
  • OHL – KVC Westerlo (om 17u55 op Eleven Pro League 2)
  • AA Gent – STVV (om 20u25 op Eleven Pro League 1)

Zondag 31 juli

  • KRC Genk – Standard (om 13u op Eleven Pro League 1)
  • KAS Eupen – Club Brugge (om 15u40 op Eleven Pro League 1)
  • RFC Seraing – KV Kortrijk (om 18u25 op Eleven Pro League 1)
  • Royal Antwerp FCSV Zulte Waregem (om 20u40 op Eleven Pro League 1)

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top