Wie is Nicky Evrard, het beslissende sluitstuk van de Red Flames op dit EK?

Red Flames | Helaas! Na verlies tegen Zweden (0-1) zit het EK voor de Red Flames er definitief op. De Flames schopten het tot in de kwartfinales en mogen het toernooi dus met opgeheven hoofd verlaten. Wie dat ook zeker mag doen is Nicky Evrard: de doelvrouw van de Red Flames die dit toernooi enkele belangrijke reddingen deed. Maar wie is ze precies, en welke carrière heeft zij al achter de rug?

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Red Flames hebben heel wat indruk gemaakt op het EK in Engeland. Tessa Wullaert, Tine De Caigny en Janice Cayman hebben goede punten gescoord bij bondscoach Ives Serneels, maar ook doelvrouw Nicky Evrard liet zich van haar beste kant zien. Tijdens de wedstrijd tegen Frankrijk kreeg Evrard bijvoorbeeld tien schoten op doel te verwerken, waarvan er slechts één voor haar onhoudbaar was. Dankzij de knalprestatie van de 27-jarige doelvrouw op het EK weten de Flames bovendien dat ze over een belangrijk sluitstuk in de goal beschikken.

Van Zottegem naar Gent

Nicky Evrard kreeg voetbal met de paplepel binnen. Haar vader was een voetballer en hierdoor werd er aan de keukentafel haast over niets anders gepraat. Het bleef ook niet bij babbelen want Evrard sloot zich als piepjong meisje aan bij Racing Strijpen, een voetbalclub in Zottegem waar haar papa inmiddels deel van het meubilair was geworden. Na haar passage bij Racing Strijpen trok ze naar SK Munkzwalm om vervolgens in 2011 over te stappen naar Cercle Melle. Met Cercle Melle werd ze kampioen in 2de klasse en de club werd in 2012 omgetoverd tot de KAA Gent Ladies.

Evrard (nu in Gentse loondienst) won in 2015 de Sparkle Award als beste doelvrouw van het land en in het seizoen 2016-2017 won ze met de KAA Gent Ladies ook de Beker van België. Deze prijzen trokken de aandacht van enkele buitenlandse clubs waaronder die van FC Twente. Twente bood haar in 2017 een contract aan en samen werden ze in 2019 landskampioen in Nederland.

Na dit wapenfeit vond Evrard het welletjes geweest in Nederland. Ze tekende in 2019 een contract bij Sporting Huelva maar keert na een jaar alweer terug naar België, en dat naar de KAA Gent Ladies. Ze verdedigde de afgelopen jaren opnieuw de kleuren van AA Gent, maar zal dit najaar de overstap maken naar OH Leuven. Het is evenwel belangrijk om te vermelden dat Evrard heus niet altijd doelvrouw was. Haar keeperscarrière begon vrij laat, in 2017 om precies te zijn, maar toch heeft ze zich snel op de kaart kunnen zetten.

Springkastelen

In tegenstelling tot de mannelijke collega’s kunnen de Belgische voetbalsters helaas nog niet leven van hun sportprestaties, hoe goed die ook zijn. Nicky Evrard vormt hier helaas geen uitzondering op. De 27-jarige doelvrouw houdt zich buiten het voetballen immers ook bezig met haar eigen onderneming waarmee ze springkastelen verhuurt voor evenementen.

Ze is overigens per toeval in deze sector gerold. “Net voor de wereldwijde coronapandemie probeerden we sport- en voetbalkampen te organiseren”, legde Evrard uit in de Belgische pers. “Toen we een springkasteel wilden aankopen, deed een verkoper die handelt in deze springkastelen me een voorstel: hij stelde voor om zijn zaak over te nemen. Ik heb de sprong gewaagd en kan me op mijn vrije dagen bezighouden met mijn eigen zaakje.” We hopen natuurlijk dat Evrard evenveel succes boekt met haar onderneming als ze op het veld met de Red Flames doet.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top