Beveren haalt concurrent voor Brondeel; Kablan terug na mislukt avontuur in de VS

Challenger Pro League | SK Beveren heeft zich nog eens geroerd op de transfermarkt. De Waaslanders maakten bekend dat tester Beau Reus een contract heeft gekregen voor twee seizoenen én dat verdediger Chris Kablan na een korte uitleenbeurt aan Salt Lake terug opgenomen zal worden in de kern van Wim De Decker.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Kablan was vorig seizoen lang titularis op de Freethiel, maar verdween na nieuwjaar plots uit beeld. Begin mei maakte Waasland-Beveren dan bekend dat de Zwitser uitgeleend zou worden aan Salt Lake, maar die verhuur werd niet meteen een succes. Kablan kreeg slechts twee korte invalbeurten in de MLS en speelde uiteindelijk vaker mee met de beloftenploeg in de MLS Next Pro dan met het eerste elftal. Nu keert hij dus terug naar de Freethiel.

Reus moet dan weer de concurrentie aangaan met Jorn Brondeel. Met zijn 1m98 is de Nederlandse goalie niet enkel een Reus met z'n naam, maar dus ook in gestalte. De 20-jarige doelman komt over van AZ Alkmaar, waar hij vooral minuten maakte bij het beloftenelftal (Keuken Kampioen Divisie). Hij haalde regelmatig de bank van het A-elftal, maar kreeg uiteindelijk niet de kans om te debuteren op het hoogste niveau.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top